Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

03. 06. 2020. 06:51   >>  16:53 6

PEROVIĆ OPOZICIJI

"Svi su i dalje dobrodošli"

Zajednički sastanak svih potpisnika Sporazuma za budućnost mogao bi se održati u petak, kazao je Džemal Perović, jedan od osnivača pokreta Odupri se 97.000 i inicijator ponovnog okupljanja.

 

Perović je za Dan kazao da su se juče do 14 časova, do kad je i bio preciziran rok, pozivu na sastanak odazvali gotovo svi potpisnici, sem Demokratskog fronta (DF), Ujedinjene Crne Gore i Socijaldemokratske partije (SDP).

Nakon što je juče u Skupštini jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio pokretu Odupri se da im više nijesu partneri i da im se ne javljaju, Perović je kazao da su do poslednjeg trenutka svi dobrodošli.

"Svi sem DF-a, Ujedinjene i SDP-a se su već potvrdili da pristaju na sastanak. I pored svega što su iz DF-a poručili u Skupštini, naglašavam da su svi potpisnici Sporazuma za budućnost dobrodošli do poslednjeg trenutka, odnosno do momenta kad zvaničan sastanak bude ne samo dogovoren već i započet", kazao je Perović.

Mandić je u Skupštini poručio predstavnicima pokreta Odupri se da nijesu bili uz njih kad su ih hapsili u parlamentu i da ih više ne smatraju partnerima.

"Samo da poručim ovima što nas ovih dana čekaju ispred Skupštine iz nekih raznih pokreta koji ne postoje, da im kažemo da je vododjelnica za nas kao opoziciju, a posebno za nas iz DF-a, onaj odnos prema zakonu usvojenom 26. decembra naveče u ovom parlmentu, kada smo hapšeni, progonjeni, voženi maricama. Svi oni koji su glasali tada, mislim i na SDP, a koji su sa nama prethodno nešto potpisivali navodno u borbi protiv režima, više nam nisu partneri",rekao je Mandić.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније