Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

03. 06. 2020. 07:01   >>  07:00

RAONIĆ

Nema dogovora ako se ne sjedne za isti sto

Predsjednik Građanske alijanse (GA) Boris Raonić ocijenio je da ne može doći do dogovora, ako vlast i opozicija ne sjednu za isti sto.

 

"Može se imati razumijevanja prema nezadovoljstvu opozicije, njihovom nezadovoljtsvu stanjem u društvu, ali ne vidim na koji način se može doći do dogovora o datumu i izbornim uslovima, ako se ne sjedne za sto i o tome dogovori. Čak i u ratu generali suprotstavljenih vojska imaju komunikaciju, a ovdje je svaki kontakt predstavljen kao izdajništvo i saradnja sa političkom policijom", kazao je Raonić komentarišući nedolazak opozicije na sastanak sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Istakao je da "to nije dobar pristup, ni strategija".

"Jer su se, očigledno, opozicione partije fokusirale na najradikalnije birače, dok se zanemaruju poruke prema onima koji su nezadovoljni stanjem u društvu, ali ne vide svuda mafiju i kriminal", rekao je Raonić.

Podsjetio je da je do izbora svega nekoliko mjeseci.

"Bojkot nije opcija, niti je igdje uspio, a kako se aktuelno rukovodstvo EU delegacije pokazalo kao loš medijator, ostaje samo nada da će opozicione partije shvatiti da je upravo u njihovom, odnosno interesu građana koje predstavljaju, a većina je u društvu nezadovoljna stanjem, da dođe do dijaloga i time dogovora o uslovima za izbornu utakmicu", kazao je Raonić.

Prema njegovim riječima, realno je da dođe do sastanka na koji čelnik pokreta "Odupri se" Džemal Perović poziva potpisnike Sporazuma za budućnost.

"Sastanak sa Džemalom Perovićem ne bi trebalo bilo kome da bude problem i realno je da se desi, ali taj sastanak mora biti samo priprema za sastanak sa vlastima u vezi dogovora za izborne uslove", kazao je Raonić.

Opozicija je u ponedjeljak bojkotovala sastanak kod Brajovića, koji je pozvao predsjednike svih parlamentarnih partija, kako bi se otvorenim dijalogom došlo do konstruktivnih rješenja u cilju poboljšanja izbornog ambijenta u susret parlamentarnim izborima na jesen.

Brajović je, nakon sastanka, kazao da je imao iskrenu ideju da se „na sastanku najodgovornijih dogovori početak novog kruga razgovora poslanika i eksperata o poboljšanju izbornih uslova“. Poručio je da je opozicija nedolaskom na sastanak pokazala neodgovornost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније