Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ PR centar, objavila B.B. ]

03. 06. 2020. 11:25 >> 11:31

IZ GRAĐANSKE AKCIJE POZVALI

Džaković da ispred ličnog stavi interes većine Budvana

Predstavnici Grupe birača "Građanska akcija" pozvali su nezavisnog odbornika u Skupštini Opštine Budva Stevana Džakovića da vrati mandat, ili potpiše da se skrati mandat Skupštine i raspišu novi izbori, jer to, kako je saopšteno, duguje građanima Budve.

Predstavnik Građanske akcije Božidar Vujičić, pojasnio je da je Džaković mandat dobio od predsjednika partije, jer je bio visoko na izbornoj listi, a nije izabran neposredno, direktno od građana "za šta se godinama zajedno zalažemo".

"Jasno je da su građani koji su glasali Demokratski front (DF) glasali protiv Demokratske partije socijalista (DPS). Stevane, nemoj glasove građana Budve, koje si dobio diskriminacijom od predsjednika, da nosiš na poklon DPS-u, čime mu pomažeš da, prevarom, dođe na vlast", rekao je Vujičić.

Time bi, kako je rekao, Džaković, koji se godinama bori za jednako biračko pravo, na vlast doveo DPS, koji se još nije ogradio "od štete koju je Budvi nanijela organizovana kriminalna grupa i nijesu se javno izvinili za štetu koju su počinili građanima".

Kako je istakao, Džaković dobro zna da je DPS posljednja partija koja će predložiti otvorene liste, jer upravo zatvorenim listama Milo Đukanović lično bira 32 poslanika u Skupštini Crne Gore, a onda takva neustavna Skupština bira Vladu i sve ostale institucije.

Pozvao je Džakovića da, kako je rekao, ne dozvoli da, zbog ličnog interesa, na vlast, protiv većinske volje građana Budve, dođe DPS.

"Tvoja odgovornost je veća od odgovornosti prosječnih građana, jer vrlo dobro znaš koje ćeš posljedice izazvati zbog ostvarivanja ličnog interesa. Pozivam prijatelje, odbornike iz DPS-a da odustanu od namjere da na vlast dođu glasovima građana, koji su glasali protiv njih. To je prevara i zloupotreba biračkog prava, kao temeljnog ljudskog prava, koje je Ustavom određeno. A ako prevarom dođete na vlast, jasno je kako ćete vršiti vlast", poručio je Vujičić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније