Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

03. 06. 2020. 12:18   >>  14:48 14

NEMA KVORUMA

Odložena sjednica SO Budva

Sjednica SO Budva odložena je zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici su, kako je najavljeno, odbornici i javnost trebali biti upoznati na koji način je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29,3 miliona eura.

Kako prenosi RTV Budva, sjednici nijesu prisustvovali odbornici DPS-a, SD-a, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

O nastavku se odlučuje na Kolegijumu kod predjsednika Skupštine Krsta Radovića koji je zakazan za 13.30 sati.

"Pozivam predstavnike političkih grupacija, predsjednika Opštine Budva i predstavnike Kluba odbornika na Kolegijum u 13 sati i 30 minuta da nađemo neki zajednički zaključak, bez obzira ko kojoj partiji priprada", rekao je Radović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je uzročnik ovog dešavanja Demokratska partija socijalista.

"Ovo je jedno zastiđe i sramota i procijenite sami, uskoro će izbori pa vidite kome ćete dati priliku. Oni su uzročnici ovog dešavanja", poručio je Carević građanima.

Javnosti se obratio i odbornik Demokrata Dragan Krapović koji je poručio da izražava čuđenje da su se kolege iz DPS apsolutno saglasile sa sazivanjem sjednice, i tražile materijale, a na kraju nijesu došli na sjednicu, kao ni odbornici iz Crnogorske, i nezavisni odbronik Džaković.

"Ovo je jako teška situacija, najteža situacijuja za Opštinu Budva od aprila 2017. godine. Mi smo u velikom problemu. Mislim da to treba da zna šira javnost", izjavio je Krapović.

Jelušić: Cilj sjednice davanje legitimiteta Radoviću

Predsjednik budvanskog DPS-a Predrag Jelušić saopštio je ranije danas da je zakazivanje hitne sjednice lokalnog parlamenta kršenja procedure. Najavio je da DPS neće prisustvovati toj sjednici.

Podsjećamo, na današnjem zasjedanju odbornici i javnost biće upoznati na koji način je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29,3 miliona eura.

Jelušić kaže da ova sjednica nije zakazana u skladu sa Statuom i Poslovnikom, te da se njime želi dati legitimitet predsjednik SO Budva Krstu Radoviću.

Kasnije danas, budvanski parlament trebalo bi da raspravlja o smjeni Radovića.

Jelušić najavljuje da će DPS prisustvovati toj sjednici.

"Ovdje je stvarno namjera skretanje pažnje, ne sa blokade računa, već sa blokade lokalne administracije", poručio je Jelušić.

Današnja sjednica lokalnog parlamenta počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg predsjednika Opštine Budva Rajku Kuljači. Sjednici ne prisustvuje opozicija, ali ni nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније