Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me/RTV Budva/Pobjeda ]

04. 06. 2020. 00:09   >>  06:24 5

PROBIJEN ROK

Nije se glasalo o smjeni Krsta Radovića

Odbornici u Skupštini opštine Budva, nakon nove "maratonske" rasprave, nijesu glasali o razrješenju šefa lokalnog parlamenta Krsta Radovića. Rok za glasanje istekao je u ponoć. Nastavak sjednice zakazan je za 29. jun.

Završetak sjednice obilježilo je neslaganje o dokumentu predloga za razrješenje predsjednika SO Budva.

Iz aktuelne vlasti su tvrdili da podneseni predlog za razrješenje nije po pravilniku, jer je na njemu samo jedan potpis, a treba da budu potpisi svih 17 odbornika koji su podržali inicijativu.

Odbornica DPS-a Snežana Kuč je kazala da je dokumentaciju Pregledala sekretarka Skupštine opštine i da je inicijativa uredno predata.

"Ne možete da nam u 5 do 12 kažete da fali jedna strana potpisa", poručila je odbornica DPS-a Snežana Kuč.

Odbornica DPS-a Dragana Pima je kazala da je u toku pokušaj izvrgavanja ruglu Skupštine opštine.

"Moram da vas podsjetim da je pokušaj falsifikovanja krivično djelo. Mi znamo da smo potpisali dva papira", naglasila je ona.

Odbornik Demokrata Dragan Krapović kazao je da su predata dva dokumenta.

"Jedan je zahtjev za sazivanje sjednice, a drugi za predlog za razrješenje predsjednika SO Budva. Za predlog za razrješenje nijeste naveli potpise", kazao je Krapović.

Sekretarka Skupštine opštine Marija Kusovac donijela je dokument na kome se vidi samo jedan potpis za predlog za smjenu Radovića.

Kuč je potom pokazala dokument sa 17 potpisa.

"Ovdje se radi o krivičnom djelu, fasifikovanju. Neko će odgovarati za to", kazala je Kuč i potom najavila da će 17 odbornika napustiti salu, nakon čega je sjednica i prekinuta.

Krapović je optužio DPS da falsifikuju.

Podsjetimo, sličan scenario desio se na sjednici na kojoj je trebalo da se glasa o razrješenju predsjednika Opštine Marka Carevića.

Džaković: Zakon nijesam prekršio, ali vi jeste Ustav

Nezavisni odbornik Stevan Džaković rekao je kako naše zakonodavstvo ne poznaje vraćanje mandata partiji.

"Dakle, zakon nijesam prekršio, ali vi jeste Ustav", rekao je Džaković.

Džakoviću se potom obratio i odbornik Demokrata Dragan Krapović navodeći kako nije bitna forma nego suština.

"A suština je vraćanje mandata DF-u. Suština je etika, moral i obraz gospodine Džakoviću", rekao je Krapović.

Za riječ se javio i predsjednik Opštine Marko Carević koji je Džakovića opet nazvao lopovim i licemjerom.

"Ne znam gospodine lopove sa kojim obrazom ste Vi ovdje došli", rekao je Carević.

Odbornica Anđela Ivanović iz Crnogorske je kazala da nijesu dozvoljene ružne riječi i iznošenje porodice u javnosti.

Džaković je negirao spekulacije da je od DPS-a dobio novac za podršku inicijativi za smjenu vlasti.

"Sa idignacijom odbacujem ta prostačka nagađanja da sam bilo šta uzeo", rekao je Džaković.

On se izvinio za nemile scene i zahvalio svima koji su dali podršku njemu i njegovoj porodici, a aktuelnoj vlasti u Budvi uputio još jednu poruku:

"Da li su vam crkva i Amfilohije dali blagoslov za ovaj linč?", upitao je Džaković.

Pima: Koalicija u Budvi se odavno raspala

Koalicija u Budvi se odavno raspala, poručila je odbornica DPS-a Dragana Pima. Kako je kazala, sada je građanima preostalo još malo strpljenja.

Ubrzo će se, dalje navodi, dokazati da je sadašnja vlast izgubila Budvu.

"Ako je DF-u za utjehu, ipak su na dobitku jer su jači od Demokrata. Poštovani građani Budve, poslanici koji nijesu nijedan dan proveli na svojim radnim mjestima primili su platu. Vi ste jedni druge međusobno optuživali za prevaru, nepotizam i podvalu. Budvom su tri i po godine upravljali ljudi koji jedni drugima ne vjeruju. Koalicija se odavno raspala, i sad je jedino građanima Budve preostalo još malo strpljenja", kazala je odbronica DPS-a.

Radović: Nijesam zloupotrijebio funkciju

Ranije danas, predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović je, u svom izlaganju, upitao odbornike DPS-a da li je protiv njega podnijeta krivična prijava. Poručio je da se neće sprovoditi "ono što je pripremljeno u Podgorici", i da nemaju argumente za njegovu smjenu.

Predlog za njegovo razrješenje, poručuje Radović, predstavlja običan politički pamflet.

"Bez činjeničnih uporišta i razloga koji poznaju zakoni i Statut Opštine Budva. Stojim pred cijelom javnošću Opštine Budva i Crne Gore i čiste i mirne savjesti izjavljujem da u obavljanju funkcije predsjednika SO Budva svoojim ponašanjem nikad nijesam zloupotrijebio funkciju, nikad nijesam propustio da izvršim obaveze koje su propisane zakonom, Statutom i Poslovnikom", smatra predjsednik SO Budva.

DPS-u poručuje da ta stranka ne mari ni za dugove koje vraća Budva, ni za hipoteku koju su ostavili.

"Nećete sporovditi što je pripremljeno u Podgorici i vama dostavljeno. Ne zbog toga što se nama ne daju funkcije, nego što ste vi iz DPS dikvalifikovali sebe", zaključio je Radović.

Bez kvoruma za raspravu o blokadi računa

Ranije danas, zbog nedostatka kvoruma, odgođena je sjednica lokalnog parlamenta, koju je po hitnom postupku zakazao predsjednik Krsto Radović, a trebalo je da se raspravlja o načinu na koji je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29 miliona 300 hiljada eura. Iz vlasti kažu da opozicija bježi od odgovornosti , a za DPS ta sjednica je nezakonito sazvana.

Radović je na početku izlaganja zatražio odgovor da li je DPS podnio najavljenu krivičnu prijavu protiv njega, uz ocjenu da je predlog za njegovo razrješenje, običan politički pamflet.

Inicijativu za smijenu Radovića podnijeli su odbornici Crnogorske, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, koji čine novu skupštinsku većinu.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније