Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio. O.Z. ]

04. 06. 2020. 10:36   >>  11:28 16

JELUŠIĆ

"Nadležni će imati pune ruke posla"

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Budva Predrag Jelušić kazao je da se nada će se u narednim danima nadležne institucije baviti postupanjima na sjednicama Skupštine opštine Budva "i svim onim činjenicama i dokumentima koji su bili vezani za održavanje ove, a i prethodne sjednice".

Odbornici u Skupštini opštine (SO) Budva nijesu se sinoć izjašnjavali o razrješenju šefa lokalnog parlamenta Krsta Radovića, jer je zakonski rok za glasanje istekao u ponoć.

"Ako u roku od 30 dana za održavanje sjednice i glasanje nije bio dovoljan, onda nam je jasno da se radi o svjesnoj namjeri da se dođe do ovoga scenarija", naveo je Jelušić na pres konferenciji nakon sinoćnje sjednice.

Iz aktuelne vlasti u Budvi pri stavu su da predlog za razrješenje Radovića nije podnesen po pravilniku, dok su iz DPS-a kazali suprotno.

"Vjerujem da će nadležni organi imati pune ruke posla da procesuiraju materijale koje smo imali prilike da zabilježimo danas i tokom prethodne skupštine i da se detaljno preispitaju sva kršenja zakona, statuta, procedura i poslovnika o radu", kazao je Jelušić.

On je dodao da DPS kao ozbiljna partija, imaju uredan dokument, koji je na vrijeme i shodno zakonu i proceduri predat.

"Vjerujem da ste imali prilike da i u samom finalu vidite taj dodatni scenario, gdje se u deset minuta do dvanaest vade neka nova dokumenta, neka nova saznanja kao da materijal nije bio u rukama 30 dana od Skupštinske službe do Odborničkog materijala", naglasio je Jelušić.

On je istakao da su odbornici DPS još jednom pokazali visok stepen demokratskog kapaciteta, kulture, uzdržanosti , i jednog dijaloga.

"Svi naši potezi, kao jedne ozbiljne partije, će biti u skladu sa zakonom, procedurom, i uz poštovanje maksimalnih demokratskih standarda, poštujući sve naše političke razlike. A te političke razlike nećemo rješavati na ovakav način, koji smo imali prilike da vidimo u Budvi, gdje smo imali prilike da vidimo jednu scenografiju vulgarnosti, primitivizma i svega ono što nije dostojno jednom gradu kao što je Budva. U stvari nije dostojno bilo kom mjestu u Crnoj Gori a pogotovo ne u Budvi", rekao je Jelušić.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević je nakon sjednice kazao da je bilo propusta u prijavi rada skupštinske sjednice.

"Procedura je takva da nije bilo uslova da dođe do glasanja, vrijeme je isteklo po zakonu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније