Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 06. 2020. 17:19   >>  17:18 4

PIMA

"Hajdučija odlazeće budvanske vlasti"

Pravna je hajdučija kad na sjednici gdje se razmatra inicijativa o razrješenju predsjednika Skupštine, šef kabineta predsjednika opštine sa govornice vrijeđa i omalovažava odbornike, a da pritom nema pravo da govori na toj sjednici. Zamislite kad bi na sjednici državnog Parlamenta, đe se, recimo, raspravlja o povjerenju Vladi i premijeru, izašao premijerov šef kabineta da drži slovo poslanicima i da ih vrijeđa, uz amin predsjednika Skupštine, navodi se u saopštenju Dragane Pime, odbornice DPS-a u Budvi.

 "No, nije šef kabineta odlazećeg predsjednika opštine jedino lice, koje je uzelo učešće u raspravi, a da na to nije imalo pravo. Odbornicima je sa skupštinske govornice pridike držao i glavni menadžer Opštine Budva,  Milo Božović, kojem je predsjedavajući takođe dozvolio da govori. Dakle, nije govorio samo ko nije htio. Da ne govorim o tome, da je na početku sjednice, Skupštinom predsjedavalo  neovlašćeno lice, umjesto najstariji odbornik. Na kraju , još jednom je prekršen Krivični zakon. Ne možete odborniku uskratiti pravo glasa, jer je to flagrantno kršenje Ustava", piše u saopštenju.

Pima ističe da bi se u nedogled mogla nabrajati sva kršenja Zakona, Statuta i Poslovnika.

"Dakle, riječ je o kontinuitetu umišljajnog kršenja Zakona, Statuta, Poslovnika i svih drugih procedura, od strane predsjedavajućeg. Prema tome, sve što je prethodnih dana režirala odlazeća vlast u Budvi, mora biti predmet pažnje nadležnih organa, zaključno sa sinoćnjim očiglednim pomaganjem u vršenju udruženog krivičnog djela, falsifikovanja skupštinskih dokumenata", zaključuje Pima. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније