Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 06. 2020. 07:59 >> 19:00
7

SEKULOVIĆ

Bojkot izbora moguć, ali je posljednja opcija

Politički analitičar Sergej Sekulović ocijenio je da se u Crnoj Gori produbljuje nepovjerenje, a kako se primiče izborni dan, nema ozbiljnih parametara da se ozbiljno radi na nekom političkom dogovoru koji bi doveo do političke stabilnosti. Dijalog između Vlade i Mitropolije odraziće se, smatra on, na karakter izborne kampanje...

Pitanje je, kako je rekao, da li će Crna Gora nakon izbora imati političku stabilnost ili produbljivanje političke nestabilnosti.

Sekulović je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da je jako važno šta će se desiti sa dijalogom između Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske, "jer će on imati brojne reperkusije na same političke događaje, između ostalog na karakter izborne kampanje, brojnost protesta"...

Komentarišući neuspjeh razgovora predsjednika parlamenta Ivana Brajovića s liderima političkih partija, na koje se nije pojavio niko iz opozicije, Sekulović je rekao kako smatra da sastanak nije dobro pripremljen.

"Ako se nešto tako krupno dešava, ako je taj sastanak bio uvod u ozbiljan dijalog, očigledno pred tako važne skupove pripremne radnje treba da budu ozbiljne", rekao je Sekulović.

Vjeruje da bojkot izbora kao opcija za opoziciju nije nemoguć i isključen: "Ali držim da je to njihova posljednja opcija, dakle da sam bojkot nije nešto što oni žele".

Ideja o bojkotu, kako je rekao, moraće da sačeka neke krupnije političke događaje.

On smatra da se Crna Gora nalazi u izbornoj kampanji, iako ona formalno nije proglašena. Stanje na političkoj sceni ocjenjuje kao dinamično i konfliktno, ali i ništa neuobičajeno.

Sekulović je ocijenio da je Crna Gora, u posljednjih pet, šest godina, krenula unazad, kad je riječ o demokratskom dijalogu, izgradnju povjerenja u demokratske institucije i snaženju političke kulture.

Crna Gora se, kako je pojasnio, nalazi u institucionalnoj krizi "jer ne možemo da biramo određene ljude na određena mjesta gdje je potrebna kvalifikovana većina".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније