Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 06. 2020. 11:34   >>  06. 06. 2020. 08:19 28

BOŠKOVIĆ

Nakon korone CG opet na udaru dezinformacija

Crna Gora se, nakon što je epidemija koronavirusa stavljena pod kontrolu, ponovo našla na udaru dezinformacija, s ciljem stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugroženosti, i predstavljanja naše zemlje kao nestabilnog faktora, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

 

Bošković je za Radio Crne Gore kazao da je za očekivati ponovno miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje, uoči predstojećih parlamentanih izbora.

Podsjeća da smo svjedoci velikog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore u posljednjih pola godine, korišćenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se na našu državu udarilo svim oružjem.

"Bili smo svjedoci u prva tri mjeseca ove godine da je ta kampanja postala toliko očigledna da se nije više skrivala iza nekih diplomatskih kanala, već je bila direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji. Naravno, globalna kriza koja je zadesila svijet je to malo usporila, ali kako se kriza postepeno stavlja pod kontrolu, svjedoci smo da je opet na dnevnom redu strahovit pritisak na Crnu Goru", kazao je Bošković.

Svjedoci smo, smatra ministar, da se to ogleda kroz strahovitu kampanju dezinformacija, stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugorženosti u samoj Crnoj Gori, odnosno predstavljanja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu, kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija.

Poručuje Bošković, međutim, da će Crna Gora, kao i ranije, imati odgovor na sve to.

"Siguran sam da će, bez obzira što će se ta retorika povećavati kako se približavamo našim izborima, institucije na jedan kvalitetan način imati odgovore na sve to i da ćemo izbore dočekati u kvalitetnoj atmosferti, tako ih završiti i poslije toga se nadam u mirnijem ambijentu krenuti u ekonomski razvoj", rekao je Bošković.

Govoreći o dostignućima naše zemlje za tri godine članstva u NATO alijansi, Bošković je rekao svaki građanin porpeznaje da je Crna Gora danas mnogo spremnija za izazove, a da su kapaciteti sa kojima raspolažemo značajno veći.

"Sposobnosti naših pripadnika Vojske Crne Gore su podignuti na značajno veći nivo, tako da je to nemjerljiv doprinos onoga što smo uradili u prethodne tri godine. Sami znate da je Vlada prethodnih godina investirala značajna sredstva u podizanje kapaciteta mobilizacije naših oružanih snaga, sa tim ćemo nastaviti u narednom peridu. Ono što je mnogo važnije je da upravo u ovakvim situacijama, kao što su prethodna tri mjeseca, se pokazuje koliko je bila ispravna odluka prije tri godine kad smo krenuli u investiranje u naše oružane snage", kazao je Bošković.

Ocijenio je da je VCG dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније