Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 06. 2020. 16:12   >>  19:33 9

DPS, SD, CRNOGORSKA

Krivična protiv Radovića i Liješevića

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, Opštinski odbor Crnogorska Budva i Opštinski odbor Socijaldemokrate Budva, shodno odredbama ZKP-a podnijeli su krivičnu prijavu Upravi policije PJ Budva protiv predsjednika SO Budva Krsta Radovića, odbornika i predsjedavajućeg na 34 sjedinici SO Budva Gojka Liješevića i drugih NN lica zbog zloupotrebe službenog položaja i povrede ravnopravnosti, i to sve na organizovan način.

Prijava je, kako se navodi, podnešena zato što su u periodu od 30.04.2020. godine do 03.06.2020. godine povrijedili prava Crnogorske, Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata kao podnosilaca inicijative da se glasa o njihovom predlogu za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića".

U tome im je, kao se navodi u prijavi, umišljajno i organizovano pomogao određeni broj učesnika rasprave, kao i drugih lica koja su se na poziv prijavljenih odnosno njihov stranačkih kolega okupili u većem broju ispred objekta gdje su trebale da se održe navedene sjednice kako bi onemogućili njihovo održavanje.

"Pa je tako prvooprijavljeni Krsto Radovića postupajući suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu Opštine Budva i Poslovniku o radu opštinskog parlamenta, zakazao sjednicu Skupštine Opštine Budva po inicijativi Crnogorske partije za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića zadnjih dana roka tj. 29.05.2020. godine, iako je inicijativa podnijeta 30.04.2020. godine, da bi zatim omogućio da učešće u toj raspravi uzmu i pojedina prisutna lica koja na to nijesu imala prava, te da pojedini ostali učesnici svojim diskusijama namjerno doprinesu da se sjednica ne završi u roku od 30 dana tj. do 30.05.2020. godine, a sve kako bi istekao rok za glasanje o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, dok je drugoprijevljeni Liješević Gojko, u svojstvu predsjedavajućeg sjednicom Skupštine Opštine Budva po inicijativi Demokratske partije socijalista za razrješenje predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića, postupio na isti način kao i prvoprijavljeni Radovića, a u vezi sa zakazivanjem sjednice po predmetnoj inicijativi i održavanjem iste, pri čemu su prijavljeni kao predsjedavajući navedenim sjednicama više puta odbijali predlog odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske i Socijademokrata, da se zbog naprijed navedenog glasa o povredi Poslovnika o radu parlamenta", navodi se izmeđi ostalog u prijavi.

Predsjednik Opštinskog odbora Predrag Jelušić navodi da sve činjenice koje imaju ukazuju da se moguće radi o ozbiljnoj zloupotrebi službenog položaja odgovornih lica u Opštini Budva.

"Hronološki slijed dešavanja u prethodnih par dana upućuje da se to radilo na organizovan način. Takođe, dalje ovdje se radi i o pokušaju kompromitacije političkog sistema i države Crne Gore i sve činjenice koje imamo i prethodno rečeno upućuju da sve ovo zahtijeva ozbiljnu pažnju i analizu svih nadležnih institucija i državnih organa u državi Crnoj Gori”, naveo je Jelušić.

Prilog: Srđan Čabrilo, TVCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније