Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

07. 06. 2020. 11:15   >>  11:15 4

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

"Bjelopoljci pogođeni krizom, Vlada da pomogne"

Veliki broj Bjelopoljaca uzdrman je krizom izazvanom korona virusom i ključna obaveza države je da pomogne najranjivijim kategorijama stanovništva – poštenim ljudima koji žive od svog teškog rada, ocijenila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković, tokom posjete opštini Bijelo Polje.

Kako je saopšteno iz SDP-a, predsjednica te partije je sa građanima Bijelog Polja razgovarala o planovima i inicijativama SDP za popravljanje socio-ekonomskog položaja velikog broja građana koji žive na ivici egzistencije.

“SDP je nezadovoljan obimom te pomoći građanima koju je obezbijedila Vlada, i zato smo tražili da ona bude značajno veća jer ovo vrijeme traži solidaran odnos, pravičnu raspodjelu resursa kako bi se očuvala socijalna stabilnost. Posebno su pogođeni nezaposleni, penzioneri, mali i srednji biznis, brojni samostalni preduzetnici i baš zato je SDP nizom inicijativa i zakonskih predloga tražio izdašnije pakete pomoći za ove kategorije”, rekla je Vuksanović Stanković.

“Vlada kaže da je ovo što mi predlažemo populizam, a da je patriotizam to što oni rade omogućavajući bankama da zbog krize zarade više od 30 miliona na ime kamata. Mi u SDP smo populisti jer tražimo za narod a oni u DPS su patriote kad sipaju onima koji imaju milione – čudna neka logika”, navela je Vuksanović Stanković u razgovoru sa građanima.

Ona je naglasila i da SDP uporno insistira da se usvoji Zakon o PIO kako bi se ispravila nepravda prema penzionerima i kako bi novi penzioneri primali značajno veće penzije a i postojeći bi osjetili boljitak.

“SDP je prikupio na hiljade potpisa građana koji traže ovaj Zakon, koji su ovi iz vlasti stavili u ladicu, i mi od toga nećemo odustati.Tražimo i tražićemo i da se poveća minimalna zarada, da se smanji PDV za električnu energiju, da se smanje poreska opterećenja za poslodavce i da se naplati poreski dug od blizu 400 miliona eura kojima se čašćavaju favoriti i tajkuni vlasti”, kazala je predsjednica SDP.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније