Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.B. ]

07. 06. 2020. 13:39 >> 13:41
13

DANILOVIĆ O IZBORIMA

Opozicija da bude spremna na hitre i hrabre odluke

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, saopštio je da je trenutno političko stanje vrlo teško po crnogorsku opoziciju i poručio da opozicioni lideri moraju biti spremni na hitne, racionalne i hrabre odluke. Danilović je istakao da opoziciji treba kvalitetan sastanak i brza odluka o izborima.

"Naše odluke moraju biti hitne i radikalne jer je tišina gubitnička i nepodnošljiva. Niko umjesto nas neće završiti posao niti će se desiti bilo kakvo čudo, a da mi ne činimo ništa. Javne ponude preko medija, zakazivanje i otkazivanje sastanaka reda radi, o ovoj ili onoj taktici samo izazivaju međusobno ponižavanje", navodi Danilović.

Ističe da je potreban konačan i kvalitetan sastanak mimo očiju javnosti i brza odluka o izborima

"Ulazimo li zajedno u bojkot izbora koji je sve više realnost ili imamo kvalitet koji može da nadomjesti sve naše dosadašnje promašaje i nesporazume. Taj kvalitet koji bi bio pozdravljen od građana je jedinstveni nastup ili, makar, dogovor da se međusobno ne gonimo i ne svrstavamo u izdajničke i patriotske kolone", navodi se u saopštenju Danilovića.

On ističe da se plaši da "nismo svjesni šta je sve ugroženo i šta sve branimo u ovom trenutku".

"Jasno je da nam treba kao hljeb sloga za odlučivanje - išli u bojkot, u jednu ili više kolona treba nam međusobna komunikacija i hitan dogovor. Dakle, ne jedni protiv drugih kao što smo prečesto radili, nego zajedno, uz dogovor, protiv DPS pandemije koja Crnu Goru vodi u sunovrat", navodi Danilović.

"Ako treba da otvorimo prostor za nove ljude, ako će se novi dogovoriti brzo i lako, učinimo to već danas jer svaki dan našeg nečinjenja je podrška DPS-u koji nikada u deceniji-dvije nije imao luđu i nazadniju politiku. Bio bi grijeh pred istorijom i budućnošću da se ta politika spasi našom krivicom", zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније