Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: M.M. ]

08. 06. 2020. 17:20 >> 17:19

CAMAJ

"Nimanbegu pokušava da prigrabi tuđe zasluge"

Camaj je istakao da je Opština Tuzi plod angažovanja više generacija, i da su pojedini, među kojima i on, uložili sav svoj vijek, u angažovanju za ostvarivanje tog cilja.

"Ostavljajući po strani lične ambicije, jer su i oni vjerovatno mogli stići, makar do potpredsjednika Skupštine”, rekao je Camaj.

On je kazao da je Forum proistekao iz slobodne volje dviju stranaka – Albanske Alternative i Demokratskog saveza Albanaca (DSA), kojima se kasnije pripojila i Demokratska unija Albanaca (DUA), i istakao da DSA nije „treći element Foruma“, već temelj sporazuma.

“Na kraju, pobjeda na izborima je plod iskrenog rada ove koalicije, a nikako zalaganja partije Nimanbegua, koja, eto, zna svačiju snagu. Ali izgleda ne zna svoju. Smatramo da nam Nimanbegu i njegovi politički istomišljenici ne mogu držati lekciju za saradnju”, naveo je Camaj.

Kako je naveo, odnos Nimanbegua i njegovih političkih istomišljenika prema DUA, na prošlim lokalnim izborima u Ulcinju, govori najbolje o toj saradnji.

“Nikako nam ne može poslužiti za primjer ni način saradnje, niti rukovođenja Opštinom Ulcinj. Sigurni smo da i vi znate da nam ne možete služiti kao primjer”, poručio je Camaj.

Prema njegovim riječima, Nimanbegu aktivnosti Albanskog foruma na terenu predstavlja kao konkurentsko ponašanje.

On je podsjetio da je Albanski forum prisutan na cijelom područiju gdje žive Albanci u Crnoj Gori, i nije lokalna stranka, koja sve aktivnosti može da obavlja u jedno predvečerje.

“Zato naše aktivnosti nijesu konkurencija nikome, već naše iskreno zalaganje da sakupimo Albance u jednoj listi, kako bi uspješnu priču iz Tuzi prenjeli i na državnom nivou, ali Nimanbegu nema vremena za to, jer je zauzet time ko je prešao, a ko nije cenzus 2016. godine”, kazao je Camaj.

Kako je naveo, intervju Nimanbegua nikako ne može da utiče na jačanje saradnje političkih subjekata.

“Kao ni vaš primjer iz Ulcinja, ali zato može da utiče na jačanje pozicija onih koji su djelima dokazali kako se njeguje saradnja”, rekao je Camaj.

On je kazao da je "Albanci odlučno" bila predizborna koalicija za prethodne parlamentarne izbore 2016. do 2020. godine.

“Nimanbegu zna odlično da je jedina albanska koalicija koja je do sada potpisana za predstojeće parlamentarne izbore ova oko Albaskog foruma, koja će, nadamo se, ostati epicentar okupljanja Albanaca, i pored činjenice da nam nije lako udružiti se sa gubitnicima”, zaključio je Camaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније