Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 06. 2020. 10:42 >> 14:32
28

JUTROS

Radović spriječio ulazak novoformirane većine u SO

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović novoj odborničkoj većini nije dozovlio da uđe u salu lokalnog parlamenta.

 

Podsjećamo, odbornici DPS-a, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković zakazali su za danas sjednicu SO Budva na kojoj bi opet trebalo da se raspravlja o smjeni gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića.

Novu odborničku većinu koja je trebalo da zasjeda u holu SO Budva dočekao je Radović, kojeg je odbornica Crnogorske Anđela Ivanović da li im on brani da dođu na svoja radna mjesta.

"Ja vama kao odbornicima ne mogu da branim ništa. Međutim, sjednica je zakazana, postoji živ i zdrav predsjednik ispred vas. Što se tiče skupštinske sale i mene kao predsjednika SO, jedina sjednica koja može da se održi je ona 29. juna. Tako da apsolutno nemate pravo da koristite salu. Možete da držite sjednicu, odnosno vaš skup gdje vama odgovara", rekao je Radović.

Sala je, tvrdi Radović, zauzeta.

Na svemu mu se zahvalila odbornica Crnogorske, navodeći da joj je žao što je zloupotrijebljen i što je u pitanju "grubo kršenje zakona".

"Branite nam da održimo sjednicu SO tamo gdje je odbornicima mjesto", rekla je Ivanović.

Radović je rekao potom da "vaša grupacija na livadi može da održi sjednicu", jer rade kao grupa građana.

Radović je kazao da je grupa odbornika i njihov saziv za današnje zasijedanje potpuno nelegalan.

Poručio je da je on predsjednik SO Budva, te da je on sjednicu zakazao shodno svim zakonskim odbredbama.

"A ovo je jedna pravna hajdučija i žao mi je što se nijesu udostojili da saslušaju. Ovo je jedan performans koji gospoda pokušavaju da izvedu, a ono što je sigurno i što bih poručio građanima Budve da se laž brani riječima, a istina vremenom", kazao je Radović.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније