Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

11. 06. 2020. 16:53 >> 17:06
2

JELUŠIĆ

"Ovo je dan početka izlaska Budve iz blokade"

Predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić saopštio je da se danas može konstatovati da je ovo dan početka izlaska Budve iz višegodišnje blokade.

"Možemo da konstatujemo da je ovo je dan početka izlaska Budve iz višegodišnje blokade. Dan kada su oni koji su od Budve napravili grad revanšizma i podjela se preselili u opozicione klupe. Od danas Carević i Radović više nijesu predsjednici Opštine i Skupštine. Smijenjeni su glasovima većine odbornika na danas upravo održanoj sjednici," navodi se u saopštenju.

On je čestitao izabranim vršiocima dužnosti, dodajući da im neće biti nimalo lako niti jednostavno da zajedno saniraju nagomilane štetne posljedice koje je, kako kaže, vlast uradila u u dugogodišnjem prethodnom periodu i onu političku blokadu koju su napravili, posebno ne sada pred sam početak ljetnje turističe sezone.

"Budva i njeni građani zaslužili su bolju vlast. Budvi fali zdrava politička energija, fale joj novi ljudi koji će lišeni hipoteke međusobnih nepovjerenja i sukoba, početi da rješavaju nagomilane probleme u ovom gradu. I pored brojnih prozivki o tome koga ste vi ovih dana ima prilike da vidite, da se navodno procesima koje smo mi radili u Budvi upravlja iz Podgorice od naših političkih rukovodioca i od koordinatora, više nego jasno je da ovih dana niste imali prilike niti da ih ovdje vidite, zabilježite niti da čujete njihove izjave niti komentare, već suprotno. Imali smo prilike da vidimo da su u Budvi bili predstavnici svih političkih, još uvijek odnosno već odlazećih partija koje su bile na vlasti u Budvi, prisutni u Budvi, da su neki čak ovih dana imali i ambicije da prisustvuju održavanju lokalnog parlamenta i da govore i da iskazuju neka svoja politička mišljenja", naveo je Jelušić.

Jelušić kaže da je valjda je i nakon današnjih sjednica svima jasno da se skupštinska većina bila onemogućena da u regularnoj proceduri u samoj Skupštini opštine Budva održi sjednicu i da se sada već manjina, grubo poigrala sa kršenjem i danas zakona, statuta i procedurom.

"Ono što je ovdje činjenica jeste da su očito lokalni funkcioneri preuzeli odgovornost na sebe i da se neko vjerovatno grubo iz njihovih centrala poigrao sa njihovim i političkim sudbinama i onima što će ih vjerovatno čekati u nekim daljim postupcima iz razloga kršenja Zakona, Procedura i Poslovnika o radu," naveo je Jelušić u saopštenju.

On je istakao da se nada da je sada svima jasno, da funkcije nijesu vrijedne onoga što su pojedini činili prethodnih dana u Budvi.

"Da njihovi partijski lideri iz Podgorice će otići, a mi ćemo ipak ostati ovdje da živimo jedni sa drugima i ono što, vjerujem da svi smo svjedoci toga, i da možemo zajednički da zaključimo da je upravo Budvi sada važna i stabilnost i napredak kako bi Budva išla dalje," naveo je on.

On je saopštio da nova većina ima dovoljno demokratskog kapaciteta i kondicije da sve završe na jedan demokratski i civilizovan i način koji podrazumijeva Zakon.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније