Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

13. 06. 2020. 12:36 >> 12:34
5

EVROPSKI DELEGATI

URA primljena u Zelene Evrope

Delegati iz 38 evropskih zemalja, glasali su na 31. Kongresu da se URA primi u članstvo Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke snage u Evropi. URA je time postala prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

 

Iz URE podsjećaju da su “nakon što su u novembru 2019. godine u finskom Tampereu podnijeli aplikaciju, u rekordnom roku primljeni u članstvo EGP-a”.

“Kopredsjedavajući Zelenih Evrope, Evelin Hojtbruk i Tomas Vajs, uputili su čestitke pokretu URA i njenom predsjedniku, Dritanu Abazoviću i poželjeli im dobrodošlicu uz naglasak da je Crna Gora zasluženo dobila evropsku opoziciju”, kažu iz URE.

Ukazuju i da su Zeleni Evrope četvrta politička snaga unutar Evropskog parlamenta pri čemu, dodaju, imaju i svog komesara unutar Evropske komisije.

“U mnogim državama Evrope su na vlasti a pojedinačno su najjača politička snaga u Njemačkoj”, stoji na kraju saopštenja iz URE.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније