Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 06. 2020. 22:02   >>  22:10 11

JOKOVIĆ

"Razgovor o izborima farsa"

Niko iz SNP-a neće razgovarati sa čovjekom, koji sebe naziva predsjednikom države, rekao je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

"Đukanovića interesuje samo gola vlast, ni najmanje mu nije stalo do građana i svoje države, i najveći je krivac što je Crna Gora na ivici ekonomskog, socijalnog i političkog haosa. On nas može samo uvući u još dublju krizu. Čovjek, koji je stvorio duboke podjele, unio razdor među svoje građane, a ovih dana ruši naše crkve i svetinje, ne zaslužuje poseban komentar jer njegov poziv predstavlja najobičniju farsu. Čak je i pandemiju kovida 19 iskoristio za nastavak svoje represivne politike prema neistomišljenicima, hapseći nedužne građane, sveštenike i sve one koji ne žele da se povinuju njegovoj pogubnoj politici", rekao je Joković na današnjem skupu te partije u Tološima.

Sa skupa je poručeno da je Đukanović "izgubio i politički legitimitet".

"O čemu govore i svakodnevni izvještaji sa relevantnih međunarodnih adresa, koji podvlače neodrživost ovakvog funkcionisanja države i ističu da se veliki broj državnih institucija godinama nalazi u v.d. stanju, što je zaustavilo evropski put Crne Gore", dodao je Joković.

Iz SNP-a smatraju da su, s obzirom na trenutne izborne uslove, nikakve šanse da se izrazi realna i stvarna izborna volja birača, odnosno velika prednost opozicije.

"Zbog svega navedenog, smatramo da je za demokratske i fer izbore itekako potrebna pomoć Evropske unije i međunarodnog faktora. Sigurni smo da na takvim izborima DPS ne može opstati na vlasti. Smjena aktuelne vlasti je osnovni uslov za izlazak iz krize i napredak države. Zato će SNP nastaviti bezuslovno zalaganje za objedinjavanje svih političkih snaga koje žele promjene u Crnoj Gori. Na kraju, poručujemo Milu Đukanoviću, kao čovjeku prošlosti, da mu je ostala jedina mogućnost da o izborima koje organizuje razgovara sam sa sobom. Dosta je bilo političke farse i lažne demokratije", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније