Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

17. 06. 2020. 16:38 >> 19:50
7

U PONEDJELJAK

SNP pozvao opoziciju na sastanak

Predsjednik Socijalisitičke narodne partije Vladimir Joković uputio je predsjednicima parlamentarnih opozicionih stranaka u Crnoj Gori, poziv da u ponedjeljak u podne održe sastanak povodom dešavanja u Budvi, ali i da u susret parlamentarnim izborima, razmotre uslove izbornog procesa, učestvovanja ili eventualnog bojkota.

Joković je poziv uputio Andriji Mandiću, Aleksi Bečiću, Dritanu Abazoviću, Milanu Kneževiću, Nebojši Medojeviću, Miodragu Lekiću, Draginji Vuksanović, Goranu Daniloviću i Maksimu Vučiniću.

"Poziv na sastanak povodom najnovijih dešavanja u Budvi, gdje je grubo narušena narodna izborna volja i upotrebljena brutalna policijska sila, čime je učinjena nelegitimna okupacija zgrade SO Budva, a čelnici lokalne samoprave uhapšeni i prebijeni," naveo je Joković.

SNP smatra da je potrebno da se u susret predstojećim parlamentarnim izborima, opozicija okupi i porazgovara o cjelokupnom društveno-ekonomskom ambijentu u kojem se nalazi naša država.

"Takođe bi trebalo i zajednički razmotriti uslove izbornog procesa koji se bliži, kao i učestvovanja u njemu ili eventualnog bojkota istog," navodi se u saopštenju.

Joković kaže da je pred nama neizvjestan društveno-ekonomski period.

"U Crnoj Gori ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, pa je potrebno razgovarati o zajedničkom odgovoru opozicije," naveo je on.

SNP poziva crnogorsku opoziciju da pokaže da može, hoće i mora da napravi Crnu Goru boljom.

"Boljom nego što je ova koju je kreirala aktuelna vlast i da kaže veliko ne klasičnoj diktaturi aktuelnog režima," rekao je on.

Potrebno je razgovarati, kaže on, i zbog toga što su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u vd stanju, pa je samim tim upitna i legitimnost jesenjih izbora, naveo je Joković.

"Ovaj poziv SNP-a je odraz iskrene volje i spremnosti da svi zajedno pokušaju izvršiti pritisak na aktuelnu vlast ali i da se ukaže međunarodnim predstavnicima na nelegitimnost institucija sistema, elemente diktature, ali i volje da kreira izborni okvir koji obezbjeđuje ravnopravnost svih. SNP predlaže da se sastanak održi u ponedeljak 22. juna, u prostorijama SNP CG pod Goricom u Ulcinjskoj 7a, u 12 časova," zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније