Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.B. ]

18. 06. 2020. 15:46 >> 19:32

SKUPŠTINA CG

Naknadno glasanje o izboru VDT-a

Poslanici crnogorskog parlamenta završili su danas raspravu o predlogu Tužilačkog savjeta da se za vrhovnog državnog tužioca izabere Lidija Vukčević, ali nije precizno saopšteno kada će biti glasanje.

Predsjedavajući Skupštinom Genci Nimanbegu je kazao da će poslanici o glasanju biti naknadno obaviješteni, "a da je moguće da će biti sjutra".

Za izbor VDT-a potrebna je dvotrećinska podrška poslanika.

Na osnovu rasprave izvjesno je da Vukčević neće dobiti potrebnu podršku, što je najavljeno i iz poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista.

Poslanik Nikola Rakočević kazao je u srijedu da Vukčević zaslužuje povjerenje, ali je ta odluka talac neophodne dvotrećinske podrške, koje nema u parlamentu.

U obrazloženju Tužilačkog savjeta se navodi da je Vukčević karijerni tužilac, koja je u državnotužilačkoj organizaciji provela 26 godina, od čega više od 23 godine na funkciji zamjenika tužioca, odnosno državnog tužioca.

Od formiranja SDT-a u julu 2015.godine, osim funkcije specijalne tuziteljke, ona je i zamjenica Glavnog specijalnog tuzioca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније