Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M. ]

20. 06. 2020. 08:13 >> 08:09
1

JOKOVIĆ

"Čekaćemo, pa ko dođe"

SNP će organizovati, u svojim prostorijama u ponedjeljak u podne, sastanak sa parlamentarnom opozicijom, bez obzira na to da li će dobiti povratnu informaciju od opozicionih partija o tome da li će doći.

Bićemo tamo i čekaćemo, pa ko dođe - kazao je za Pobjedu Vladimir Joković, predsjednik te partije.

Joković je istakao da je njegova stranka uputila svakoj opozicionoj parlamentarnoj partiji pojedinačno pisani poziv za sastanak, ali nije otkrio da li je neka od partija do sada odgovorila SNP-u.

- To ništa neće promijeniti. Ko dođe, dobrodošao je. Ko ne dođe, neka kaže razloge zašto neće jedinstveno djelovanje opozicije. Nadam se, ipak, da će opozicija razumjeti delikatnost situacije, a pokazalo se u Budvi da samo jedinstveno možemo nešto da napravimo – rekao je Joković.

Prema njegovim riječima, SNP organizovanjem tog sastanka „ne želi ništa za sebe“.

- SNP ne želi ništa za sebe, niti ima pravo na to, niti daje bilo kome u opoziciji pravo da bude lider u svemu tome – kazao je Joković.

Na pitanje ima li konkretne prijedloge koje planira da saopštiti na sastanku, Joković je rekao da ne želi ništa unaprijed da predlaže, već da će taj susret opozicije biti prilika da se razgovara.

- To će biti prilika da saopštimo svoja viđenja. Trebalo bi svi zajedno da sjednemo i saopštimo mišljenja o daljem djelovanju ukupne opozicije. Bijeli papir na sto i iznesimo svoje viđenje za i protiv bilo kog prijedloga. Želim da postignemo najveći stepen saglasnosti, kako bismo imali jedinstven stav prema DPS-u u veoma značajnim pitanjima koja su pred nama. Nadam se da ćemo u otvorenom razgovoru, gdje se niko ne nameće kao lider, naći zajedničko rješenje kako bismo ispunili zahtjeve najvećeg dijela opozicionih birača u Crnoj Gori koji svi žele jedinstvo opozicije – rekao je Joković.

On je, na pitanje šta misli o najnovijim izjavama poslanika Demokratskog fronta da bi opozicija trebalo da napravi zajedničku izbornu listu, rekao da ga to raduje.

- Spremni smo za to, a nadam se da će biti i svi ostali. Da vidimo što je najbolji odgovor opozicije, nadam se ujedinjene, prema ovakvoj vlasti i da tim putem idemo – dodao je Joković.

Joković je poziv uputio predsjednicima Nove Andriji Mandiću, Demokrata Aleksi Bečiću, Ure Dritanu Abazoviću, DNP Milanu Kneževiću, PzP Nebojši Medojeviću, Demosa Miodragu Lekiću, SDP-a Draginji Vuksanović, UCG Goranu Daniloviću i Radničke partije Maksimu Vučiniću. Za sada se niko nije oglašavao povodom poziva SNP-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније