Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

21. 06. 2020. 12:25   >>  12:24 3

LIBERALNA PARTIJA

Država hitno da reaguje i zaštiti policajce

Liberalna partija zahtijeva hitnu i neizostavnu reakciju državnih organa u cilju zaštite policijskih službenika, zakona i javnog reda i mira, ali i kompletnog sistema i institucija.

Kako se ističe u saopštenju ove partije, nečuveno je da se pod patronatom Srpske pravoslavne crkve i njenih sveštenika organizuje praćenje i snimanje policajaca u vršenju svoje ustavom definisane uloge. 

"Sveštenici su se pretvorili u kolovođe i organizatore najprizemnijih aktivnosti uperenih protiv policajaca koji vrše svoju dužnost obezbjeđivanja očuvanja reda i mira u Crnoj Gori. Jedan od primjera je i lice koje se predstavlja kao sveštenik, a koje po svojim djelima to ni u kom slučaju i ni u jednoj vjerskoj organizaciji, izuzev srpske crkve, ne može biti, Jovan Plamenac", navodi se u saopštenju.

Kako ističu taj, bivši ratni novinar i huškač danas poziva građane da snimaju policajce i na društvenim mrežama objavlju njihove snimke i sve što o njima znaju, te da su im "policajci neprijatelji sve dok služe režimu".

"Po njegovom mišljenju policajci su njihovi neprijatelji a sa neprijateljima se zna šta se radi pa tako ovaj samozvani svještenika navodi masu da izvrši djelo koje je po krivičnom zakonu Crne Gore najstrožije zabranjeno i kažnjivo. Oni nastoje da pritiskom na policiju i policajce uruše sistem sigurnosti i institucije u državi i na taj način otvore put potpunom haosu i sukobima", upozoravaju Liberali.

Da bi se sačuvali životi policajaca, sigurnost ljudi, ali i stabilnost institucija i kompletnog društvenog sistema, kako su istakli, traže hitnu reakciju na svim nivoima od ODT do Državnog tužilaštva i sudstva, jer se, kako kažu, ova zla namjera mora spriječiti, a policijski službenici zaštititi, jer u suprotnom će sljedeći udar antidržavnih snaga biti još opasniji i gnusniji.

"Liberalna partija pruža punu podršku Upravi policije i njenom rukovodstvu u svim aktivnostima koje sprovode", poručuju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније