Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

21. 06. 2020. 13:38 >> 13:49
5

DEMOKRATE

"Divanović promoter primitivizma"

Poslanik DPS Nikola Divanović je posljednjim saopštenjem pokazao da je promoter primitivizma i siledžijstva, ističu u reagovanju Demokrate Crne Gore, navodeći da je prebijanje, lomljenje i hapšenje službenika Opštine Budva, očigledno prihvatljiv model politike koja je proistekla iz hibridnog autokratskog režima, a iz kojih redova dolazi i sam Divanović.

"Prihvatiti poraz pred argumentacijom, pravnim znanjem i umijećem protivnika jeste čojstvo, ali na zakonitost i demokratiju odgovoriti nasiljem, to se u Crnoj Gori zove kukavičluk. Sve to dobija i kvalifikovan oblik ako se nasilje koristi za realizaciju prethodno poraženih i potpuno nezakonitih odluka. Kao što iz kukavičluka nikada neće nastati hrabrost, tako ni iz nasilja nikada neće nastati zakon, a naročito ne vlast u 21. vijeku na tlu Evrope", navodi se u reagovanju Demokrata koje je potpisao poslanik Danilo Šaranović.

Međutim, kako dodaju, ovakvo razmišljanje ne stanuje u redovima poslanika Divanovića, a očito ni u njemu lično.

"Otuda gospodin Divanović juriša na svoje komšije i sugrađane, vjerovatno se noseći idejom da će palicama promijeniti njihovu izbornu volju. U tom cilju, služeći se svojim partijskim 'vaspitanjem' šalje kriminalce i na svoje prve komšije. Ali kao što smo na svaku pljačku u Budvi odgovorili procesuiranjem DPS kriminalaca, kao što smo na svaku opstrukciju rada parlamenta imali civilizovan, zakonit i pristojan pristup bez i jedne ružne riječi upućene bilo kome, ujedno čuvajući Ustav Crne Gore, tako ćemo i na posljednje nasilje DPS-a imati adekvatan odgovor. Nijeste valjda pomisli da će politička korupcija, kriminal, fizičko i pravno nasilje pobijediti savremenu, demokratsku i pristojnu Budvu i Crnu Goru?", napominje se u reagovanju.

Demokrate su još jednom pozvale međunarodnu zajednicu da odmah reaguje, direktno osudi nasilan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zaustavi udar na temelje demokratije i parlamentarizma.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније