Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

22. 06. 2020. 13:16 >> 13:14
11

ČESTITAO VUČIĆU

Mandić: "Srbija se učvršćuje kao lider regiona"

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a Andrija Mandić, čestitao je u svoje ime i u ime članstva pobjedu na jučerašnjim izborima Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

"Gledajući iz Crne Gore kako svako malo otvarate puteve, nove fabrike sa velikim brojem radnih mjesta, a istovremeno razgovarate i sarađujete sa predstavnicima najvećih i najmoćnijih zemalja svijeta, postajemo još nezadovoljniji odnosom vlasti u Crnoj Gori prema svojoj zemlji, u kojoj u 14 godina od odvajanja od Srbije, nijesu uspjeli da dovrše niti jedan auto put, ni da otvore bilo koje postrojenje koje zapošljava veći broj radnika", ističe se u saopštenju.

Kako dodaje, predani rad i konkretni rezultati na popravljanju kvaliteta života građana Srbije stvaraju zavist kod režima u Podgorici koji neprestano pokušava da opanjka vlast u Srbiji.

Mandić napominje da činjenice govore da je više urađeno u Srbiji za ovih osam godina nego što su ovdašnji vlastodršci uradili u Crnoj Gori za trideset godina upravljanja.

"Zato i odbijaju svaku mogućnost ekonomske saradnje sa nama najbližom zemljom koja bi bila na korist svih građana Crne Gore. Građani Crne Gore žele nove puteve i fabrike, žele da ljudi žive normalno, rade i putuju, da se zajednički interesi Crne Gore i Srbije koje imamo valorizuju na korist svih nezavisno od nacionalne, vjerske i političke pripadnosti. Srbija je pokazala da može. Vjerujem da će uskoro i Crna Gora da uradi nešto slično. Naše zemlje mogu da postanu ekonomska i putna kičma Balkana, a Srbija već punom parom radi na tome u onome dijelu koji zavisi od nje", ističe Mandić.

Buđenje i pokret naroda koji se desio u Crnoj Gori, dovešće, smatra Mandić, do dugo čekanih promjena koje su neophodne u moralnoj i ekonomskoj obnovi Crne Gore.

"Od jeseni krećemo istim putem progresa i napretka, koji podrazumjeva i najveću moguću saradnju sa Srbijom koja se polako, ali sigurno učvršćuje kao lider regiona i poželjan partner", ističe se u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније