Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

22. 06. 2020. 20:03 >> 20:07

MILOŠ NIKOLIĆ

Napadi na policiju oblik specijalnog rata protiv CG

Napadi koji se ovih dana dešavaju u odnosu na pripadnike Uprave policije predstavljaju još jedan od oblika vođenja specijalnog rata protiv Crne Gore i njene suverenosti, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

On je rekao da su prvo prethodili fizički napadi, zatim verbalni, a onda i targetiranje, diskriminacija i omalovažavanje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

Prema riječima Nikolića, napadi koji se ovih dana dešavaju u odnosu na pripadnike Uprave policije predstavljaju još jedan od oblika vođenja specijalnog rata protiv Crne Gore i njene suverenosti.

„Sve to je kulminiralo danas kada smo imali priliku da pročitamo jedno neprimjereno saopštenje u kojem se poziva na prebrojavanje krvnih zrnaca pripadnika Uprave policije i na prebrojavanje shodno nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti“, kazao je Nikolić.

On je istakao da dok je god DPS stožer vlasti neće biti bilo kakve diskriminacije po bilo kom osnovu, ne samo u Upravi policije, već ni u bilo kom drugom državnom organu.

Nikolić je kazao da će jedino mjerilo za napredovanje u službi biti profesionalnost prema obavezama i ispunjavanje onoga što su zakonom propisane obaveze i procedure.

„Vjerujemo apsolutno u ono što je odlučnost, kapacitet i snaga nadležnih državnih organa da zaustave nasrtaje na ustavni poredak države Crne Gore i dugoročno osiguraju stabilnost i mir na njenom području“, naveo je Nikolić.

Kako je dodao, vjeruju da će i pripadnici civilnog sektora, odnosno sredstava javnog informisanja, takođe osuditi napade koji se dešavaju u odnosu na pripadnike Uprave policije, a koji se, kako je naveo, dešavaju samo zbog toga što posao obavljaju u skladu sa zakonom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније