Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

23. 06. 2020. 14:17 >> 14:19
2

MARKOVIĆ I UO PKCG

"Ima dovoljno mehanizama za prevazilaženje krize"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i članovi Upravnog odbora Privredne komore saglasili su se da je potrebna sinergija Vlade, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda Crne Gore s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krize nastale usljed pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

 

"Predstavnici Vlade i privrednici saglasili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Privredne komore Crne Gore čestitao je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na dosadašnjem upravljanju krizom i iznio podatke da u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost i crnogorska privreda, kao posljedicu pandemije, bilježi značajan pad aktivnosti.

"Zaključeno je da je zajednički kratkoročni cilj i države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta pogotovo u malim i srednjim preduzećima, dok je na srednji rok prioritet dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje vanjskotrgovinskog deficita odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza", navodi se u saopštenju.

U radu konsultacija učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministri ekonomoje, finansija i saobraćaja i pomorstva Dragica Sekulić, Darko Radunović i Osman Nurković i direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније