Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, objavila B.B. ]

23. 06. 2020. 16:49 >> 16:47
21

SPISAK PROŠIREN

Još 15 ljekara iz Nikšića podržalo kolege

U Nikšiću je danas još 15 ljekara i stomatologa potpisima podržalo kolege koji su bili učesnici litije održane u nedjelju u tom gradu, a koji su ranije saopštili da molitvenim hodom nijesu prekršili mjere Nacionalnog kordinacionog tijela.

Na spisku ljekara, učesnika litije i kolega koji su im iskazali javnu podršku, je ukupno 88 imena, koji su se oglasili saopštenjem nakon pojedinih optužbi da su na taj način bacili ljagu na ljekarsku profesiju i oglušili se o mjere NKT-a.

U saopštenju je ukazano da će prvo kao ljudi, a potom i kao ljekari "uvijek ustati protiv svakog vida diskriminacije, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost onoga ko trpi nepravdu".

"Kao i svaki put do sada, ujedinila nas je ljubav prema Bogu, poštovanje tradicije i borba za pravdu. To je, po našem mišljenju, neosporni dokaz patriotizma i empatije prema svakom čovjeku ponaosob", navedeno je u saopštenju.

Ljekari su ustvrdili da ni u jednom trenutku nijesu prekršili propisane mjere NKT-a, a još manje se ogriješili o osnovne postulate ljekarske etike.

Potpisnici saopštenja i podrške ukazali su da su ostvareni u ljudskom i profesionalnom smislu i da kategorički odbacuju mogućnost da su na bilo koji način izmanipulisani.

"To je bila naša odluka, proistekla iz želje da budemo uz svoju Crkvu i sa svojim narodom", navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније