Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 06. 2020. 19:54 >> 00:10
2

DRLJEVIĆ ZA TVCG

"Spremni smo za zatvaranje nekih poglavlja"

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević ocijenio je, da nakon dobijanja zelenog svjetla za otvaranje pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija, Crnu Goru očekuje dodatna izgradnja administrativnih kapaciteta, odnosno Agencije za zaštitu konkurencije.

Drljević je, gostujući u Dnevniku TVCG, kazao da Crna Gora nakon ove ulazi u novu fazu - zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

"Mi raspolažemo sa setom pregovaračkih poglavlja za koja procjenjujemo da smo postigli internu spremnost za zatvaranje i sada je na Evropskoj komisiji da procijeni da li je to tako kako mi vidimo", kazao je Drljević.

Neophodni su konkretni rezultati kada je riječ o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, trgovine ljudima i pranja novca.

Važna je, kako navodi, puna funkcionalnost institucija.

"Jedan od glavnih izazova je i održavanje parlamentarnih izbora koji treba da budu prihvaćeni od svih relevantnih političkih subjekata i da pokažemo da su demokratske insitucije u Crnoj Gori funkcionalne u pravom smislu te riječi", ocijenio je Drljević.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније