Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2020. 14:58 >> 14:58
11

PZP I DF PIŠU LIDERIMA

Bujanje fašizma u CG da zabrine međunarodne adrese

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF Nebojša Medojević, uputiće pismo liderima zapadnih zemalja Donaldu Trampu, Borisu Džonsonu, Angeli Merkel i Emanuelu Makronu, povodom sprovođenja državnog terorizma od režima Mila Đukanovića nad svojim građanima.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta za promjene, ovakvo bujanje nacionalnog šovinizma i fašizma crnogorskog režima, treba da ozbiljno zabrine sve relevantne međunarodne adrese i bude posljednji alarm da se što prije uključe u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, kako bi na taj način spriječili Đukanovića da izazove građanski rat i prolivanje krvi.

"Najnoviji snimak, a koji je javnosti dostavio Predsjednik OO PzP Budva i izvršni direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević, na kome se vidi bacanje suzavca u sali MSC, gdje su trenirala djeca starosti 10 i 11 godina, predstavlja pravo lice ove kriminalne vlasti, i to da nemaju granica, čak i kad su nedužna djeca u pitanju. Prema našim saznanjima, režim je angažovao bezbjedonosno interesantna lica sa područja Hrvatske, Bosne, Albanije i Kosova, koje su infiltrirali u sekjuriti agencije, kao i u policijske uniforme bez identifikacionog broja", ističu u saopštenju PZP.

Kako dodaju, u PzP-u i DF-u su ove metode režima poznate još od ranije, jer su, kako napominju, bili žrtve uniformisanih kriminalaca bez identifikacionih brojeva više puta tokom protesta DF-a, i jasno je da je Đukanović započeo svoju predizbornu kampanju šaljući jasnu poruku – da vlast u Crnoj Gori nikad mirnim putem neće predati.

"Napad suzavcem na nedužnu djecu, maltretiranje i hapšenje nedužnih građana i naših funkcionera, angažovanje bezbjednosno interesantnih lica u cilju zaštite kriminalne vlasti, su stvari koje međunarodnu zajednicu moraju ozbiljno da zabrinu, jer Crna Gora može biti bure baruta za cijeli Balkan", poručuju u ovoj partiji.

I DF Budva šalje snimke

I iz budvanskog DF-a su najavili da će sve snimke, kako navode, policijske brutalnosti proslijediti na međunarodne adrese.

"Odavno smo shvatili da ovdje ne postoji pravna država koja će kazniti počinitelje", poručuju iz te partije.

Oni su osudili hapšenje budvanskih vatrogasaca.

"Umjesto danas da gledamo kako da spasimo što se spasiti da od sezone, u Budvi imamo 100% više policijskih i parapolicijskih snaga nego u isto vrijeme prošle godine. A umjesto aktivnog odmora - DPS može slobodno da počne da promoviše policijsku partijsku represiju protiv neistomišljenika. Oni će to uvijek upakovati kao odbranu države, u tome su bar eksperti", navodi se, između ostalog.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније