Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

26. 06. 2020. 17:33 >> 17:38

ASK

Podnijeta 194 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) je, zbog nedostavljanja godišnjeg izvještaja o prihodima i imovini za prošlu godinu, podnijela 194 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka pred nadležnim sudovima.

Iz ASK-a su naveli da je 65 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka podnijeto prema javnim funkcionerima na državnom nivou, 128 prema lokalnim javnim funkcionerima i jedan prema državnom službeniku.

Agencija je, kako su dodali, od početka godine do 22. juna, prema podacima elektronske baze podataka tog organa, podnijela 6.476 Izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera i državnih službenika.

Iz ASK-a su rekli da su izvještaji koje su javni funkcioneri uredno dostavili Agenciji administrativno i tehnički provjereni od Agencije.

Oni su najavili da će do kraja godine sprovesti kontrolu potpunosti i tačnosti dostavljenih podataka, u skladu sa Godišnjim planom provjera javnih funkcionera i državnih službenika za ovu godinu, upoređivanjem podataka iz izvještaja sa bazama organa i pravnih lica koja posjeduju podatke o imovini i prihodima javnih funkcionera.

U drugoj polovini godine, kako su dodali, Agencija će izvršiti i dodatnu provjeru, kao treću fazu kontrole predatih izvještaja o prihodima i imovini, kojom će biti obuhvaćeno 20 javnih funkcionera na osnovu procijenjenog rizika kod određene oblasti/organa ili funkcije/položaja na korupciju.

Agencija će pokrenuti zakonom propisane postupke u slučaju evidentiranih kršenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније