Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

30. 06. 2020. 13:11   >>  13:19 4

SNP

Sporna 61.000 upisanih birača

Socijalistička narodna partija Crne Gore neće dozvoliti da se krađom preko biračkog spiska mijenja izborna volja građana, ukoliko se odluče za izlazak na izbore, poručili su iz te partije. Kako napominju broj birača je od 2001. do ove 2020. porastao u nevjerovatnom broju i smatraju da su neki upisi sporni.

Kako podsjećaju u SNP-u, broj upisanih birača od parlamentarnih izbora 2001. godine do ovih, zakazanih za 30. avgust 2020. godine, porastao je tačno za 93.559 birača, što je, kako smatraju, za rubriku "vjerovali ili ne", od 447.673 birača, te 2001. do nevjerovatnih 541.232.

"Prema podacima sa popisa stanovništva iz 2011. godine, broj stanovnika u Crnoj Gori je iznosio 620.029, dok je po podacima MONSTAT-a u januaru 2020. godine broj stanovnika Crne Gore iznosio 621.873.
Istovremeno, prema podacima Evropske komisije, broj djece od 0 do 17 godina u Crnoj Gori sredinom 2016. godine je iznosio 138.219 ili 22,2 odsto od ukupnog broja stanovnika. Kad se doda broj djece koja na dan izbora nemaju pravo glasa, jer nijesu navršili 18 godina, dolazimo do približnog broja od oko 142 hiljade stanovnika Crne Gore koji nemaju pravo glasa", ističu u SNP-u.

Prostom računicom, kako dodaju, sabiranjem broja maloljetnih građana Crne Gore i punoljetnih građana koji su upisani u posljednji birački spisak Crne Gore, dolazimo do ukupnog broja od 683.000 građana Crne Gore.

"Pitamo MUP CG, koji obavlja ovaj posao, ko su više od 61.000 upisanih birača koji nijesu stanovnici Crne Gore i po kom osnovu su stekli pravo glasa. Birački spisak je, to je svima jasno, jedno od osnovnih oruđa preko kojeg DPS otvoreno manipuliše i uz pomoć kojeg opstaju na vlasti. I bez obzira što je DPS u nokdaunu, ne možemo dozvoliti sebi luksuz da neko ko je ogrezao u korupciji i kriminalu počne izbornu trku sa preko 60 hiljada glasova prednosti. Još jednom upozoravamo i predstavnike međunarodnih zvaničnika da ovoga puta nećemo dozvoliti krađu i da smo spremni na sve načine da branimo svaki glas", navodi se u saopštenju.

SNP poziva sve ostale opozicione subjekte da skupa dogovore način zajedničkog djelovanja i time ne dozvole još jednu izbornu prevaru i krađu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније