Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

30. 06. 2020. 15:42 >> 15:40
2

DEMOKRATE CG

Prijavili napadače na dr Mitrovića

Demokratska Crna Gora podnijela je krivične prijave protiv Gorana Banovića, Vuka Cerovića, zvanog Ceka, i sa njima više povezanih osoba, koji su, kako navode, učestvovali u napadu na dr Marka Mitovića i njegovog prijatelja Mirka Nikčevića, 24. jula u Nikšiću, kada su mu nanesene teške tjelesne povrede.

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica, na pres konferenciji, je kazao da su ta lica 24. juna napala dr Mitrovića i Mirka Nikčevića, a koji su se mirno razilazili sa protesta i to sve u prisustvu policije koja je to dopustila i mirno posmatrala.

"Napad na Mitrovića je odmazda za njegov društveni aktivizam. Jasno je da je realizovan plan praćenja i napada, a vidjeli smo i pokušaj lažiranja stepena povrede kod doktora, koji je spriječen zahvaljujući časnim ljekarima", tvrdi Koprivica.

Kako je napomenuo napad se desio u prisustvu policajca Ljubomira Zečevića i još jednog policajca koji je bio bez oznake imena, i protiv njih su takođe podnijeli prijave zbog nevršenja poslova.

Demokratska Crna Gora podnijela je krivičnu prijavu Savjetu za građansku kontrolu i protiv Darka Rovčanina, policijskog službenika iz Nikšića koji je, kako tvrde, bez zakonskog osnova, s leđa, bez opomene, upotrebio prinudna i hemijska sredstva protiv Koprivice i građana Nikšića, nakon mirnog protesta građana protiv represije policije u Budvi.

Kako ističu tada je povrijeđen i Nemanja Vuković, potpredsjednik OO Demokrata Nikšić.

"Ja kao humanista i ljekar apelujem na sve građane da sačuvamo mir. Ako imamo mir, imaćemo sve drugo. I pored nanošenja teške tjelesne povrede, nijesam i neću preduzeti niti jednu nasilnu radnju prema ljudima, jer nasilje, pored ostalog, urušava zdravlje, a meni je zdravlje ljudi na prvom mjestu", naglasio je Mitrović.

Poručili su da nasilje koje su doživjeli neće ih pokolebati u borbi za ljudska prava, pravednu državu Crnu Goru, društvo bez korupcije i kriminala.

"Znaju pripadnici Uprave policije u Nikšiću da sam uvijek sa maksimalnim požrtvovanjem pristupao njihovim zdravstvenim problemima smatrajući to kao svoju dužnost, a tako isto smatram da i oni moraju da obavljaju svoju dužnost prema pravilima, savjesno i odgovorno", opominje Mitrović.

On ističe da se ne smiju dešavati zloupotreba policije, policijska tortura, a da se 24. juna upravo to i desilo.

Koprivica je podsjetio da su razobličili laž prema kojoj su ljekari u Nikšiću odbili da pruže pomoć pripadnicima policije te noći.

On je dodao da je Demokratska Crna Gora podnijela krivične prijave Savjetu za građansku kontrolu policije i prijave unutrašnjoj kontroli zbog povrede službenih dužnosti i zbog zloupotrebe i prekoračenja policijskih ovlašćenja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније