Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.Mi.

02. 07. 2020. 11:55 >> 12:01

AMBASADOR RADULOVIĆ

Multilateralizam važan za saniranje ekonomskih posljedica

Crna Gora je povodom pandemije korona virusa preduzela pravovremene i efikasne mjere koje su suzbile širenje virusa i omogućile spašavanje života i zdravlja građana, kazao je državni sekretar za politička pitanja ambasador Vladimir Radulović na ministarskoj video konferenciji na temu “Smanjivanje digitalnih podjela: Digitalni odgovor na Kovid-19”, koju su organizovale Estonija i Singapur.

Konferencija je okupila ministre i visoke predstavnike ministarstava vanjskih poslova preko 60 država, radi diskusije o upotrebi inovativnih digitalnih rješenja u borbi protiv Kovid-19 i jačanju međunarodne saradnje u oblasti digitalne tehnologije.

Državni sekretar Radulović je u svom obraćanju istakao da je Crna Gora povodom pandemije preduzela pravovremene i efikasne mjere koje su suzbile širenje virusa.

''Preduzete mjere podrazumijevale su i obezbjeđivanje nastavka nesmetanog funkcionisanja sistema, s ciljem zaštite nekih od najizloženijih grupa. Primjenom digitalnih tehnologija uspješno je sproveden projekat online učenja od kuće kako bi se spriječio prekid u obrazovnom procesu. Takođe, u cilju zaštite zdravstvenih radnika, građanima je omogućeno korišćenje elektronskih usluga u zdravstvu'', kazao je Radulović.

On je naglasio značaj multilateralizma i njegovih principa međunarodne saradnje i solidarnosti u daljem razvoju digitalnih tehnologija i saniranju teških ekonomskih i socijalnih posljedica Kovid-19.

Istakao je posvećenost Crne Gore stvaranju otvorenog, inkluzivnog, ravnopravnog digitalnog svijeta koji se koristi u miroljubive svrhe radi dobrobiti svakog pojedinca.

Poručio je da digitalizacija, kao neminovna budućnost, i pojava koju još uvijek istražujemo, mora u konačnom, biti podređena zaštiti ljudskih života i prava i osnovnih ljudskih vrijednosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније