Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 07. 2020. 10:19 >> 10:18
3

SNP POZIVA

Policija i MUP da se pozabave biračkim spiskovima

Socijalistička narodna partija (SNP) zatražila je od čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da se pozabave biračkim spiskovima, da stave na uvid javnosti ono što su po zakonu dužni i da, kako kažu, prestanu da opstruiraju izražavanje slobodne volje građana na izborima.

 

Iz SNP-a su kazali kako Zakon o biračkom spisku u članovima 16 i 17 jasno propisuje da je MUP dužan tri dana od dana raspisivanja izbora javno da oglasi na svom veb sajtu i preko sredstava javnog informisanja da izlaže birački spisak.

"Odnosno dio biračkog spiska za jedinicu lokalne samouprave za koju su raspisani izbori na uvid biračima, i obavještava ih o vremenu i načinu uvida, kao i o mogućnosti da zatraže promjenu podataka upisanih u birački spisak. Takođe, Ministarstvo je dužno da u roku od 48 sati od dana raspisivanja izbora javno objavi u svim dnevnim listovima i na svojoj veb stranici numerički tabelarni prikaz o promjenama nastalim u biračkom spisku. Ništa od toga nije urađeno", tvrde iz SNP-a.

Vrijeme je, kažu u SNP-u, da direktor policije Veselin Veljović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić objasne otkud 541.000 birača u zemlji koja broji 622.000 stanovnika.

"I šta ćemo sa desetinama hiljada fantom birača koji decenijama donose 'pobjede' Demokratskoj partiji socijalista", navode iz SNP-a.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније