Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

06. 07. 2020. 15:47   >>  15:45 16

REAGOVANJE

DPS: Amfilohije u ulozi lidera DF

Lamentiranjem nad sudbinom opozicije, nemogućnošću da zbog epidemije koronavirusa održava mitinge po Crnoj Gori u formi litija i uz sasluživanje Crkve, mitropolit Amfiohije je juče najotvorenije nastupio u ulozi lidera izborne liste Demokratskog fornta, odnosno srpskog bloka, saopšteno je iz DPS-a.

Amfilohije je istakao da se ne bi iznenadio da veliki broj onih, koji su dosad glasali za vlast to prestanu da čine na predstojećim izborima.

"Očajni višegodišnji gubitnici, zaklonili su se iza crkve, nadajući se da će im tamjan pomoći da ne izgube i predstojeće izbore 30. avgusta.
Da je Amfilohije prihvatio kandidaturu za izbore, i da godinama, a posebno posljednjih nekoliko mjeseci, vidi sebe na čelu Crne Gore, postaje jasno i na osnovu toga što se kao u predsjedničkim debatama, ustremio na ličnost predsjednika i njime se bavi gotovo opsesivno. Samo se čeka kad će da klikne : “ Mi ili on”, stoji u reagovanju DPS-a.

Kažu i da je mitropolit pokazao da je bez imalo neprijatnosti prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru.

"Ponovnim instruisanjem “ vjernog naroda” za koga da glasa, a kome da uskrati povjerenje, mitropolit je pokazao da je bez imalo neprijatnosti prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru i da mu ovaj koncept manipulisanja emocijama jednoga dijela birača, nije neukusni ispad već praksa koju će ponavljati sve vrijeme kampanje.  I na kraju, kada Amfilohije, u svojoj predizbornoj besjedi govori o tajkunima, da li to on misli i na one koji su zahvaljujući nepoštovanju zakona države Crne Gore stekli enormno bogatstvo, za i na račun crkve i svetinja, pa sad novčanu moć koriste da sruše pravni poredak države Crne Gore?", poručuju iz DPS-a. 

Preporučuju Amfilohiju da svijetlo ime Petra I Petrovića Njegoša ne koristi prečesto u stalnom nastojanju da unizi Crnu Goru.

"Ako vjeruje u kletve, i ako vjeruje u moć riječi Svetoga Petra Cetinjskoga, onda valjda shvata da bi se neke od njih mogle okrenuti i protiv njega samog", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније