Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: M.M.Lj. ]

07. 07. 2020. 06:56   >>  07:01

NIMANBEGU

Odluka o koaliciji Albanaca u narednih deset dana

Poslanik Force Genci Nimanbegu, istakao je da se vode razgovori u partiji, ali i sa albanskim političkim predstavnicima, i za očekivati je da se njihov način izlaska na izbore utvrdi u narednih desetak dana.

Koalicijom Demokratske partije i Demokratske unije Albanaca definitivno je prestala da postoji dosadašnja koalicija Albanci odlučno – Forca –DUA – AA, koja je postigla niz uspjeha u ostvarenju političkih ciljeva, kazao je Nimanbegu.

Dodao je da je Forca "pokazala da ima koalicionih kapaciteta koji su i rezultirali uspješnim političkim kampanjama i rezultatima, ali i dovoljno nacionalne odgovornosti i solidarnosti sa nacionalnim strankama". Poručio je i da njegova partija „sa zadovoljstvom prihvata nedavni poziv Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori da sve albanske partije izađu zajedno na izbore.

“Poziv Nacionalnog savjeta Albanaca shvatamo kao odgovoran apel predsjednika Savjeta i sa zadovoljstvom ga prihvatamo”, kazao je Nimanbegu za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, "velika je greška ako se nesaradnja između albanskih političkih stranaka u prošlosti pripisuje samo ličnim animozitetima političkih lidera".

“Forca koja je već deceniju vodeći i najjači albanski subjekt pokazala je jasno da je saradnja između albanskih stranaka neophodna ako se želi poboljšati pozicija Albanaca koji su autohton narod u Crnoj Gori. Svakako da su moje inicijative iz 2018. i 2019. godine, na kojima su učestvovali svi politički subjekti osim Demokratske partije, doprinijeli da se albanske partije udruže i naprave koalicije. Nadam se da je njihovo tadašnje odbijanje inicijative za razgovor u Skupštini Crne Gore rezultat principijelnih, a ne nekih drugih stavova”, kazao je Nimanbegu.

Demokratska partija i Demokratska unija Albanaca potpisale su 4. jula sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Predsjednici DP i DUA, Fatmir Đeka i Mehmet Zenka, pozvali su sve albanske partije i pojedince koji to žele da se priključe njihovoj koaliciji. Kazali su da bi sve albanske partije trebalo zajedno da nastupe na izborima, kako bi time postigli veću zastupljenost u Skupštini.

Na parlamentarnim izborima 2016. godine u koaliciji su nastupile DUA, AA i Forca, dok je DP izašla sa Demokratskim savezom u Crnoj Gori i Perspektivom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније