Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.L.B. ]

07. 07. 2020. 16:48   >>  16:45

PEJANOVIĆ

Birački spisak kvalitetna i tačna baza podataka

Ministarstvo unutrašnjih poslova na odgovoran i transparentan način pristupa obavezama koje proizilaze iz izbornih zakona i posvećeno je jačanju povjerenja građana u integritet izbornog sistema, poručeno je na današnjem sastanku državnog sekretara u MUP-u Dragana Pejanovića sa predstavnicima ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sastanak je bio prilika da državni sekretar Pejanović informiše sagovornike da je na nivou MUP-a formiran Tim kojim rukovodi, a koji prati, usmjerava i organizuje realizaciju obaveza koje proizilaze iz izbornih zakona.

Takođe je istakao da je crnogorski birački spisak kvalitetna i tačna baza podataka, koja se ažurira permanentno i u kontinuitetu.

Pejanović je saopštio da MUP izuzetno cijeni ulogu ODIHR-a kao pouzdanog i konstruktivnog partnera i njihovo prisustvo tokom izbornih procesa i reforme izbornog zakonodavstva, te da njihove preporuke predstavljaju dobre smjernice u kontekstu daljeg unapređenja organizacije izbora u Crnoj Gori.

“Predstavnici ODIHR Misije su istakli zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i dosadašnjim naporima da se ispoštuju preporuke posmatračkih misija, i doprinese unapređenju izborne legislative. Iskazali su uvjerenje da će i predstojeći izbori pokazati da je Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećeno dosljednom poštovanju zakonskih normi, što predstavlja značajan doprinos razvoju demokratije i približavanju najvišim međunarodnim standardima u ovoj oblast”, saopšteno je iz MUP-a.

Ispred ODIHR Misije za procjenu potreba za parlamentarne izbore u Crnoj Gori sastanku su prisustvovali Vladimir Misev, stariji savjetnik za nove tehnologije glasanja u ODIHR-u i Oleksi Ličkovah, savjetnik za izbore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније