Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

07. 07. 2020. 18:40   >>  18:38

SASTANAK S PRESKEROM

Nimanbegu uvjeren da će sva opozicija učestvovati na izborima

Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu vjeruje da će se parlamentarni izbori održati u dobroj atmosferi i i da će rezultirati nastavljanjem evro- atlantske politike u Crnoj Gori. Nimanbegu je, na sastanku sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom, izrazio stav da će sva opozicija učestvovati.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Genci Nimanbegu primio je danas ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gorti, NJ.E.Gregora Preskera. Zahvalio se na stalnoj podršci koju prijateljska Slovenija daje Crnoj Gori na putu ka evro-atlantskim integracijama

Tema razgovora bili su i predstojeći parlamentarni izbori za koje je potpredsjednik Nimanbegu rekao da će se održati u dobroj atmosferi i da će rezultirati nastavljanjem evro-atlantske politike u Crnoj Gori. Izrazio je stav da će sva opozicija učestvovati.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, potpredsjednik Nimanbegu je upoznao ambasadora sa izazovima koje ima crnogorsko društvo i ocijenio da je naša evroatlanstka perspektiva nesumnjiva.

Preskera su zanimali i izazovi koje ima albanska zajednica u Crnoj Gori. 

Nimanbegu ga je upoznao sa zakonskim odredbama u izbornom zakonodavstvu, cijeneći, da nije zadovljan sa njima, te da je on, kao jedini legitimni predstavnik Albanaca u Skupštini Crne Gore, stalno pokušavao da amandmanski djeluje na ispravljanju istih, ali nije bilo podrške drugim političkih partija. 

Potpredsjednik Nimanbegu sa ambasadorom Preskerom su se složili, da mora Evropska unija biti agilnija u pogledu Zapadnog Balkana i njihovog jasno izraženog stava o evropskim integracijama. 

 Sagovornici su se dotakli i mogućnosti još bolje privredne saradnje, posebno na polju turizma i očuvanja životne sredine, gdje vide zajedničke interes dvije prijateljske države.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније