Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

09. 07. 2020. 13:51 >> 13:47

ŠEHOVIĆ ISTAKAO

Obrazovanje u posebnom fokusu programa Socijaldemokrata

Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović poručio je mladima da od sistema i političara uvijek zahtijevaju održanje obećanja i nagrađivanje znanja i truda, te da je obrazovanje u posebnom fokusu programa Socijaldemokrata koji je u izradi.

"Sistem  nema opciju, već obavezu da prepozna i nagradi zalaganje, te da ga afirmiše. Ljudi koji znaju ne smiju da budu "autsajderi" i na marginama, već idoli, umjesto svih onih koji nam se nerijetko neopravdano i ničim zasluženo nameću kao takvi", kazao je Šehović, saopšteno je iz SD-a.

Kako je istakao, mladi treba da prate koliko političari djelima prate data obećanja i odrednice na kojima insistiraju u političkim obraćanjima, jer se, kako je ocijenio, tako gradi odgovornost svakog sistema i perspektiva.

"Ta perspektiva znači jednake šanse za obrazovanje i rad, daleko od kiča i šunda. Oni moraju pratiti kako se nadležni odnose prema toj perspektivi. I to obeveza mladih, prema sebi prvenstveno", kazao je Šehović.

On je dodao da je mladima potrebno da znaju da ne uče uzalud, i da ne gube vrijeme ako rade na sebi.

"Treba im uvjerenje da će sistem to zaista prepoznati. Socijaldemokrate insistiraju na tome i u narednom periodu imaće značajne inicijative koje podržavaju takav pristup porebama mladih", naveo je Šehović.

Šehović je posebno naglasio da Socijaldemokrate neće dozvoliti da se izigra povjerenje mladih.

"Znamo da je njihovo povjerenje skupo, a izigrati ga najveći je zločin. To nikad nećemo dozvoliti", poručio je Šehović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније