Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M. ]

10. 07. 2020. 19:00   >>  19:00 1

"UPRKOS USLOVLJAVANJIMA"

DF za jedinstvenu opoziciju

Demokratski front saopštio je da se zalaže svim snagama za jedinstvenu opozicionu listu, te da su zato spremni da podnesu, kako su kazali, mnoge žrtve. Iz tog saveza su saopštili i da su zbog višeg cilja pristali na različita uslovljavanja opozicionih kolega kako bi se ostvarilo i postiglo opoziciono zajedništvo.

Demokratski front zahvalio se NVO ''Ne damo Crnu Goru'' koju je osnovalo 77 univerzitetskih profesora na apelu koji su uputili liderima opozicionih stranaka u Crnoj Gori.

"Vama i pripada da na dobronamjeran način, kako mi shvatamo i doživljavamo vaš apel, uzmete učešće u javnom životu, vršeći onu ulogu koja intelektualcima u svakom društvu pripada," navode iz DF-a.

Jedna od takvih uloga je i, kako navodi DF, obavještavanje javnosti o odnosu prema načinu nastupanja opozicije na narednim parlamentarnim izborima.

"DF se, kao što je poznato, zalaže svim snagama za jedinstvenu opozicionu listu. Zbog tog cilja mi smo spremni da podnesemo mnoge žrtve, a vjerujem da ste registrovali postupke naših lidera prethodnih dana. Oni su i pored činjenice da su najprogonjeniji političari u Evropi, koji su od strane diktatorskog režima proganjani, hapšeni i u montiranim sudskim procesima osuđivani, zbog višeg cilja pristali na različita uslovljavanja opozicionih kolega kako bi se ostvarilo i postiglo opoziciono zajedništvo," navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su istakli da su i dalje spremni na postizanje dogovora o jedinstvenoj listi koju je, kako kažu, i narod prepoznao kao najsigurniji put do konačnog cilja - smjene režima u Crnoj Gori.

"U tom smislu vaš apel je izuzetno značajan i nadamo se da će imati uticaja i kod naših kolega da se dogovor o zajedničkom nastupu na izborima postigne. Još jednom se zahvaljujemo na apelu i ističemo značaj ovakvog vašeg učešća u trenutnim procesima a takođe nas raduje i što su se predstavnici drugih profesija poput doktora, drugih medicinskih radnika, prosvetnih radnika, inžinjera, advokata, sportista, kao i studenti, aktivno uključili u društvenu zbilju i što na naš narod vrše pozitivan uticaj i oporavljaju društveni ambijent u kom se nalazimo," navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније