Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 07. 2020. 17:19   >>  17:48 26

INTERVJU ĐUKANOVIĆA

Mandić: Nemušto priznanje političkog poraza

Današnji intervju predsjednika države Mila Đukanovića nemušto je priznanje njegovog političkog poraza, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

 

Đukanović je, u intervjuu Pobjedi, kazao da je predizborni ambijent u Crnoj Gori danas bitno drugačiji i značajno nepovoljniji u odnosu na 2016. godinu, jer Sprska pravoslavna crkva tada nije prešla političku crtu, niti je zvanična Srbija bila otvoreno umješana.

Mandić je, u reagovanju, naveo da je Đukanovićev "poduži govor nemušto priznanje političkog poraza, i suštinski jedan od ponovljenih proglasa, ne samo protiv SPC, DF-a i ostatka opozicije, već i čitave Crne Gore".

„To je krik despota koji je 30 godina vladao na diskriminaciji i podjelama, a protiv pomirenja u ovoj zemlji, protiv sloge i ljudskog razumijevanja“, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, Đukanovićeva današnja poruka dolazi iz mraka bratoubilačke prošlosti, slijepa da prepozna novo vrijeme u sadašnjosti i čuje glas budućnosti.

„Mrzovoljan, ljut, naprasit, uvrijeđen - niko mu ne valja, do on sam. Čak ni njegova partija mu više nije po volji kao nekada, svjestan tendencija masovnog napuštanja od strane najboljih članova“, tvrdi Mandić.

Kako je naveo, Đukanović se nalazi u paničnom strahu da će taj trend dobiti na ubrzanju u narednom periodu i zato, kako navodi, pokazuje patološku mržnju prema DF-u.

Đukanović, prema riječima Mandića, misli da će apsolutno većinsku religijsku zajednicu, kanonsku pravoslavnu crkvu, ugroziti zloupotrebom Skupštine.

„A njen veliki ugled urušiti nečovječnim postupcima i nasiljem usmjerenim protiv naših vladika, monaštva, sveštenstva i vjerujućeg naroda i tako zatrijeti vjeru kod ljudi i oteti crkvenu imovinu“, dodao je Mandić.

Kako je kazao, ovaj Đukanovićev intervju je govor mržnje protiv sopstvenog naroda.

„I zato će ostati zapamćen kao najuvjerljiviji dokaz o prirodi i karakteru čovjeka koji nije htio da bude predsjednik većinskog naroda, koji nije želio pomirenje i bolju budućnost za sve, nego mu je važnije da svoju zemlju i narod zavađa i dijeli umjesto da ih miri i jača“, rekao je Mandić.

Crnoj Gori je, kako je naveo, neophodan put pomirenja i napretka, a ne politika zavađanja naroda i krađe državnih dobara.

„Zato je današnji intervju Đukanovića njegovo oproštajno pismo od ove zemlje i ovog naroda“, zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније