Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 07. 2020. 22:56 >> 22:56
9

DPS NIKŠIĆ

"Naš član napadnut zbog zastave CG"

Večeras je u Nikšiču fizički napadnut član OO Demokratske partije socijalista Nikšić i Savjeta mladih Vladan Šturanović, saopšteno je iz nikšićkog DPS-a.

"Više NN lica presjekli su put Šturanoviću, fizički nasrnuli na njega, nanijeli mu tjelesne povrede i oduzeli crnogorsku zastavu. Ovo je nezapamćeni vandalski čin prema mladom čovjeku, čija je jedina greška što voli svoju zemlju i nosi njenu zastavu. Shvatamo da je vandalizam u krvi onima koji se više od pola godine bahate ulicama našeg grada, nasrću i gađu policajce na dužnosti, uništavaju gradski inventar i vrijeđaju sve one koji ne misle kao oni", navode iz DPS-a.

Njihovo junaštvo i čojstvo, kako ocjenjuju, pokazali su i večeras napadajući u čoporu pojedinca.

"Pozivamo sve nadležne organe da otkriju napadače i privedu ih pravdi. Crna Gora je naša kuća i prioritetni naš cilj je da se u njoj svi osjećaju bezbjedno i sigurno. Žalosno je da uoči obilježavanja praznika, kada je Crna Gora ustala u borbu protiv fašizma, oblike fašisoidnog ponašanja imamo opet na našim ulicama. Ove strukture napadom u hordi na mladog nezaštićenog čovjeka pokazuju svoju nemoć i šalju poruku da u prvim redovima velikosrpskih nacionalističkih snaga u Crnoj Gori stoje kriminalci i batinaši", tvrde u DPS-u.

Opštinski odbor DPS-a Nikšić, kako se navodi, pruža punu podršku svom članu Vladanu Šturanoviću i traži hitnu intervenciju nadležnih organa.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније