Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 07. 2020. 16:50   >>  16:46 3

MINISTARSTVO ODBRANE

Sa VCG veze nema 90 odsto potpisnika koji su podržali SPC

Tvrdnja da je 123 pripadnika Vojske Crne Gore podržalo proteste u organizaciji Srpske pravoslavne crkve (SPC) i njene litije su beskrupulozna manipulacija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Iz tog vladinog resorea navode da 90 odsto potpisnika ne pripadaju VCG.

"Koliko je tablodinim portalima u Crnoj Gori stalo do istine najbolje se vidi iz saopštenja koje su prethodnog dana na brzinu sastavili, bezuspješno pokušavajući da poljuljaju jedinstvo Vojske Crne Gore. Naime, prije nekoliko dana iste strukture su objavile da je 123 pripadnika VCG podržalo političke proteste u organizaciji SPC. Ova beskrupulozna manipulacija doživjela je totalni fijasko, jer je javnost jasno uvidjela da 90% lica na tom spisku ne pripadaju VCG", navodi se u saopštenju VCG.

Iz tog vladinog resora dodali su da su juče, pokušavajući da ublaže štetu koju su sami sebi nanijeli, "potonuli još dublje u njima svojstveno blato laži i obmana, te su dostavili spisak od 180 ljudi koji su potpisali isti taj pamflet".

“Na tom spisku, medjutim, nema nista novo kada su u pitanju pripadnici VCG koji se ne daju upecati na njihovu mrezu manipulacija i podaništva tudjim interesima. Ono što je posebno interesantno kao pokazatelj koliko su potpisivači i inspiratori ovog pamfleta beznadežni, jeste to što se na spisku sada pojavljuju osobe koje nikakve veze nemaju, niti su ikada imali sa VCG! Takav je primjer izvjesnog Strada Turovića, aktiviste Demokratskog fronta sa Konika”, navode u Ministarstvu.

Prema njihovim riječima, sve ovo dovoljno govori o tome koliko je ozbiljan pamflet koji su kreirali za političku promociju srpske crkve u Crnoj Gori.

“Gospodo, ne trujte narod lažima i počnite da poštujete državu u kojoj živite. Samo tako ćete izbjeći poniženje pred pokoljenjima koja dolaze, jer ćete ostati upamćeni po vašim pokušajima da vojsku okrenete protiv države za koju su se zakleli da će i život položiti. Ima nas dovoljno sa ove strane da vam to ne dozvolimo i Crnu Goru odbranimo od vas i vama sličnim”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније