Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 07. 2020. 09:15 >> 09:27
8

REAGOVANJE NSD

Mandić nikad više poslanik opozicije

Andrija Mandić vodiće Novu srpsku demokratiju na izborima, a u skupštinskoj sali, nakon toga, boraviće jedino kao poslanik parlamentarne većine, nikada više kao poslanik opozicije, saopštio je portparol te stranke Marko Kovačević.

On tvrdi da je vlast u panici, a da su najbolji dokaz lažne vijesti vezano za sjednicu Glavnog odbora NSD.

Dnevne novine objavile su jutros da je lider NSD kazao je na sjednici da on neće bti na listi DF-a, jer očekuje pobjedu na izborima i visoko mjesto u izvršnoj vlsti.

“Režimska namjera, da iz političkog života, bez borbe isključe predsjednika NSD Andriju Mandića je samo nastavak lažnog suđenja za izmišljeni državni udar drugim sredstvima”, navodi se u saopštenju.

Kovačević je saopštio da je  Mandić juče predložio, a Glavni odbor jednoglasno, bez ijednog glasa protiv i uzdržanih, izglasao svaki od predloga.

“GO je odlučio da NSD učestvuje na narednim parlamentarnim izborima, a takođe je donio odluku da NSD na tim izborima nastupi u najširoj mogućoj opozicionoj koaliciji”, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o pregovorima sa potencijalnim partnerima, formiran je pregovarački tim koji će nakon razgovora sa svakim od opozicionih političkih subjekata Predsjedništvu stranke i liderima DF-a podnijeti izvještaj i predložiti konkretna rješenja.

 “Nikakve kvote ni mandati nisu pominjani ni dijeljeni na jučerašnjoj sjednici. Nakon završenog glasanja predsjednik stranke se obratio članovima Glavnog odbora i iskazao čvrstu vjeru u pobjedu opozicije na izborima”, saopštio je Kovačević.

Prema riječima portparola NSD-a Mandić je pokazao koliko vjeruje u pobjedu opozicije stavom da neće više nikada biti poslanik opozicije i da poraz na izborima nije opcija kojom će se rukovoditi NSD I DF.

“ Kao predsjednik stranke on će nas voditi u pobjedu na ovim izborima, a u skupštinskoj sali, nakon izbora, boraviće jedino kao poslanik parlamentarne većine”, navodi se u saopštenju.

Navodi da su lažna vijest o diobi mandata među opozicionim strankama i pouzdane informacije po tom pitanju u direktnoj funkciji zavađanja opozicije.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније