Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

15. 07. 2020. 14:36 >> 14:34
3

JOKIĆ PORUČIO

Požar na kotorskim bedemima ugrozio i ugled CG

Požar koji je zahvatio kotorske bedeme u noći 13. jula nije ugrozio samo Kotor, već i svjetsku kulturnu baštinu, a time i ugled Crne Gore, ili ono što je ostalo od njega nakon tri decenije ove vlasti, ocijenili su u Demokratama Kotora.

Predsjednik OO Demokrata Kotor Vladimir Jokić, u saopštenju podsjeća da su kotorski bedemi upisani po dva osnova na UNESCO listu svjetske baštine, a zaštita svjetske kulturne baštine nije pitanje politizacije, niti kampanje, to je obaveza svih ili bi barem trebala biti.

"Kao i svaki put do sada, kada je neophodno sakriti i sačuvati nekog vinovnika iz redova funkcionera DPS-a, nadležni se prave nevješti i svjetsku baštinu prepuštaju stihiji, nekada građevinskoj, te noći vatrenoj. Pitanje ko je dozvolio otvoreni plamen u julu na buri i kako je došlo do ovog požara je nešto što nadležni organi moraju da riješe, kako bi se neodgovorni pojedinci koji su izdali takve dozvole kaznili. Krivica je na onome ko je dao dozvolu za bakljadu po buri. Tužilaštvo je pokrenulo izviđaj, pa ćemo mu dostaviti informaciju o tome da je upravo vrh kotorskog DPS-a organizator, a to da je Željko Aprcović glavni organizator jučerašnjeg skupa u Kotoru i bakljade koja je izazvala požar na bedemima dokazuje i njegovo dočekivanje i pozdravljanje učesnika na Rivi, uz praćenje tog trenutka sa zvaničnih opštinskih stranica", navodi se u saopštenju Jokića.

Kako smatra, država je ostala nijema kako bi sačuvala i sakrila Aprcovića, ali on nije mogao da sakrije sebe i svoje nezananje i nerazmjevanje Kotora koji mu je dopao na upravljanje.

"Uprkos tome što smo imali priliku da vidimo svojim očima snimke, Aprcović je svjesno izrekao neistinu da su na ovom okupljanju poštovane mjere NKT i to u trenutku kada se epidemiološka situaciju u gradu dodatno komplikuje i zabrinjava svakog zdravomislećeg. Podjela mladih ljudi u Kotor na 'našu omladinu' i valjda neku drugu omladinu zaslužuje svaku osudu i prezir, kao i nastavak izjave, gdje obećava novi zeleni pečat na brdu San Đovani i na bedemima, koja podsjeća na onu zloslutnu izjavu da će se napraviti ljepši i stariji Dubrovnik", ističe Jokić.

Aprcović i Milo Đukanović, kako naglašava, istog su političkog puta i kova, nastali u vihoru rata, i danas pokušavaju da ekstremizuju društvo, podjele građana i zarobe nas u vremenima straha.

"Obaveza svih nas je da prezremo ovo dijeljenje na naše i njihove, da se usprotivimo širenju mržnje i tenzija među građanima Kotora i Crne Gore i da zajednički, bez obira na naše razlike, kažemo svim dežurnim svađateljima da nas ne mogu podijeliti i zavaditi. Kotor i Crna Gora imaju snage i pameti da se oslobode ovog dvojca ratnih veterana, da se okrenu budućnosti, da ne dozvole da naši životi budu taoci njihovog primitivizma, straha, gluposti i mržnje", poručio je Jokić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније