Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2020. 14:08 >> 14:04

BRISEL

Danijelson odlazi iz Direktorata za susjedstvo i proširenje

Dosadašnji generalni direktor Direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, Kristijan Danijelson ubuduće će obavljati funkciju šefa predstavništva EU u Švedskoj, objavljeno je u Evropkoj komisiji.

„Sa 39 godina profesionalne karijere, većinom na visokim pozicijama u Evropskoj komsiji, Danijelson nosi veliko znanje i iskustvo u poslovima EU na svoje novo radno mjesto“, saopšteno je u Briselu.

Iz Evropske komsije nije objavljeno ko će biti Danijelsonov nasljednik na mjestu prvog čovjeka Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju.

U nedavnoj izajvi za RTCG Danijelson je poručio da je otvaranjem posljednje pregovaračkog poglavlja u pregovorima Crna Gora prešla na novi nivo pregovaranja, i da će dinamika njihvog zatvaranja zavisiti od napretka u Crnoj Gori.

„Mislim da izuzetan fokus sada treba da bude na poglavljima koja se odnose na vladavinu prava, odnosno na oblasti poput slobode medija, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, i da se cjelokupna oblast vladavine prava pažljivo sagleda. Crna Gora je dosta napredovala, ali postoje prelazna mjerila, kako ih mi zovemo, koja moraju biti ispunjena i savjetovali bismo crnogoskoj Vladi i ostalima da u tom pravcu usredsrde svoje napore i političko angažovanje“, poručio je Danijelson tokom otvaranja posljednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније