Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 07. 2020. 14:15 >> 14:16

KLUB DEMOKRATA

Inicirali inspekcijski nadzor u Opštini Budva

Klub odbornika Demokratske Crne Gore podnio je Upravnoj inspekciji Inicijativu za sprovođenje vanrednog inspekcijskog nadzora u Opštini Budva.

Odbornik Demokrata Milo Duletić u inicijativi glavnoj upravnoj inspektorki Jeleni Pajković navodi da je po više osnova prekršen Zakon o državnim službenicima i namještenicima i Zakon o lokalnoj samoupravi.

Prva pritužba se, kako kaže, odnosi na rješenje o imenovanju v.d. sekretara Sekretarijata za društvene djelatnosti i investicije, Tanje Kažanegre i Dragana Vukadinović, koji, kako kaže, nijesu ispunili zakonske osnove za imenovanaj na te funkcije.

Citirajući odredbe zakon o državnim službenicima i namještenicima, te o lokalnoj samoupravi, Duletić kaže da se jasno vidi kako se v.d. mora imenovati iz sekretarijata u kojima se lice postavlja za rukovodioca, ukoliko u tom sekretarijatu postoje službenici koji ispunjavaju uslove koji se traže za rukovodioca.

Jasno je, kaže, da je u konkretnim slučajevima povrijeđen zakon.

"Snežana Kuč je aktom, odnosno riješenjem takozvanog predsjednika Opštine Budva, Nikole Divanovića, ovlašćena da obavlja poslove iz djelokruga sekretara u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu. Navedena službenica ne ispunjava zakonske uslove iz člana 102 Zakona o lokalnoj samoupravi, koji propisuje da poslove visoko rukovodnog kadra u nivou 1) obavlja sekretar, koji mora imati VII1 nivo kvalifikacije obrazovanja i najmanje tri godine radnog iskustva na oslovima rukovođenja ili osam godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima u odnosu na poslove za koje je objavljen konkurs, a u nivou 3) pomoćnik sekretara, koji mora imati VII1 nivo kvalifikacija obrazovanja i najmanje dvije godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja ili najmanje četiri godine radnog iskustva. Naglašavam da, dok je sekretarka spriječena da obavlja poslove rukovođenja, Zakon jasno kaže da umjesto nje poslove obavlja pomoćnica, iz razloga što ispunjava zakonske uslove za rukovođenje", kaže se u Inicijativi, uz napomenu da Kuč ima zvanje viši savjetnik 1.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније