Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

15. 07. 2020. 14:47   >>  14:45 2

SDP

Traže usvajanje i retroaktivnu primjenu Zakona o PIO

Socijaldemokratska partija pozdravlja najavu Vlade Crne Gore da nakon više od godinu i po nepoštovanja dogovora, konačno utvrdi Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i traži da predsjednik Skupštine zakaže hitnu sjednicu kako bi Zakon bio usvojen odmah.

SDP će,kako se ističe u saopštenju, tražiti, a što je bio i zahtjev sindikata, da se Zakon primjenjuje retroaktivno, kako bi svi oni zaposleni koji su prekinuli radni odnos i čekali usvajanje Zakona kada je bio dogovoren ostvarili svoja prava i za taj period.

"Ovo ne smije biti još jedna predizborna prevara, gdje bi Vlada koja krši dogovor i obmanjuje penzionere gotovo dvije godine, sada prebacila odgovornost na Skupštinu, a penzioneri nastavljeni da budu varani do izbora. Penzionerima mora biti jasno da ukoliko DPS ne glasa za usvajanje Zakona do izbora, svakako to neće činiti ni nakon izbora. Podsjećamo da je Zakon usaglašen krajem 2018. godine, a Socijalni savjet ga je usvojio prije više od godinu dana. Podsjećamo i da prema zvaničnim državnim podacima penzija danas realno manja za čeriri odsto, nego što je bila 2016. godine", navodi se u saopštenju.

Poslanici SDP-a su, kako se dodaje, predali u skupštinsku proceduru tekst zakona koji je dogovoren na Socijalnom savjetu, ali su poslanici vladajuće većine više puta odbijali da se o njemu uopšte raspravlja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније