Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 10. 2013. 13:19   >>  13:21 2

NASTAVIĆE S PODRŠKOM

Ambasadori u CG: EU čeka mjerljive rezultate

Diplomatski predstavnici ocijenjuju da je Crna Gora ostvarila pomake u svim oblastima, što je evidentirano u ocjeni Evropske komisije. Ističu da će države članice nastaviti da prate i podržavaju evropsku integraciju Crne Gore. Očekuju da će se nastaviti s mjerljivim rezultatima i punom dinamikom ispunjavanja evropskih obaveza.

Crna Gora je, u svojim strateškim dokumentima, već identifikovala izazove u pojedinim oblastima na koje EU ukazuje u godišnjem izvještaju, tako da će im, u narednom periodu posvetiti posebnu pažnju, kazao je na brifingu sa ambasadorima i predstavnicima DKP-a u našoj zemlji, glavni pregovarač Aleksandar Andrija Pejović.

On je, kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, ambasadorima predstavio nalaze izvještaja, ukazujući da on konstatuje postignuti napredak i ukazuje na ključne izazove u svim pregovaračkim oblastima.

„Ocjene i nalazi iz Izvještaja predstavljaju veoma korisne smjernice Crnoj Gori u pravcu planiranja i sprovođenja aktivnosti i mjera iz dinamične evropske agende“, kazao je Pejović.

Radni doručak s ambasadorima je organizovan u okviru projekta koji sprovode Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Fondacija Konrad Adenauer Štiftung, a koji ima za cilj informisanje različitih ciljnih grupa o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније