Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

16. 07. 2020. 06:27   >>  08:03 10

LIČNI ZAHTJEV

Rudović neće biti na poslaničkoj listi Demosa

Poslanik Demosa Neđeljko Rudović kazao je da na predstojećim izborima neće biti na poslaničkoj listi te partije.

 

Kako je kazao za Dan, nastaviće da se bori za bolju Crnu Goru na svaki način, jer smatra da je promjena sistema nužnost.

“Na lični zahtjev, nijesam na poslaničkoj listi Demosa za predstojeće izbore. Nakon što sam na sjednici predsjedništva od nekoliko članova čuo rezerve na predlog liste koji su dali predsjednik partije Miodrag Lekić i radna grupa, jedinom ispravnom odlukom smatrao sam da nipošto ne budem razlog za bilo kakve nesuglasice", rekao je Rudović.

U politici je, kaže, zato što je ubijeđen da je "promjena ovakvog sistema nužnost".

"Zato me ne zanimaju interna pozicioniranja, niti na to želim da gubim vrijeme, zanima me glavni cilj. Prihvatio sam Lekićev poziv da mu se pridružim zato što imamo gotovo isti svjetonazor, zato što verujemo da je prioritet integracija posvađane Crne Gore, a samim tim je prirodna i saradnja srodnih političkih subjekata koji su okrenuti budućnosti Crne Gore na konceptu istinske građanske države. Nastavljamo u tom pravcu, a za borbu za bolju Crnu Goru meni nije najvažnije da li ću je voditi u parlamentu ili na drugi način”, poručio je Rudović.

On je Demosu pristupio u februaru ove godine, a u poslaničke klupe je prvi put ušao 2016. godine, i to kao funkcioner Građanskog pokreta URA, partije koja je tada bila u koaliciji "Ključ", koju su još činili i Socijalistička narodna partija i Demos.

Ta koalicija je na parlamentarnim izborima u oktobru 2016. godine osvojila devet mandata, a nosilac liste je bio Miodrag Lekić.

U julu 2018. godine, Rudović je napustio GP URA zbog, kako je tada saopštio, neslaganja sa politikom koju je u tom trenutku vodilo rukovodstvo te partije.

Kako je URA u tom periodu bojkotovala parlament, a Rudović je bio protiv takve odluke, smatrajući da je bojkot besmislen, nastavio je da u Skupštini Crne Gore djeluje kao nezavisni poslanik.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније