Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 10. 2013. 14:14 >> 14:16
2

DA LI JE ČITAO IZVJEŠTAJ

DPS: Izjalovile se Medojevićeve nade

Pošto su mu se izjalovile nade da pregovori neće biti otvoreni u planiranoj dinamici, Nebojša Medojević, po svojoj ustaljenoj praksi, pogrešno i tendencionzno tumači objektivan izvješaj Evropske komisije o napretku Crne Gore, konstatuju iz Demokratske partije socijalista.

„Naravno, vrlo svjesno prećutkuje glavnu poruku izvještaja – Crna Gora će u decembru otvoriti poglavlja 23 i 24. I ne samo to, biće otvoreno još nekoliko poglavlja.  Opravdano se postavlja pitanje da li je Medojević uopšte pročitao izvještaj“, navodi se u reagovanju DPS-ove službe za informisanje.

Medojević je, za dnevni list Dan, kazao da glavne poruke EK ukazuju na jasnu političku ocjenu da je Crna Gora još u pretpolitičkom dobu, kao i da se mora suočiti sa osnovnim testom demokratije - mirnom smjenom vlasti.

„Nakon što su u Briselu, znajući s kim imaju posla, potpuno izignorisali njegove vapaje da mu daju podršku za dizanje revolucije poslije poraza na predsjedničkim izborima, Medojević se sada nudi da upravo on „smijeni vlast mirnim putem“. Zanemaruje pritom jednu „sitnicu“ - njegov i rejting njegove partije ne bi mu omogućili ni ulazak u parlament, a kamoli smjenu vlasti. Zato se u posljednje vrijeme samo “kiti” titulom u Frontu, dok je matičnu partiju potpuno zaboravio“, navode iz DPS-a.

Kažu da Medojević zaboravlja da su rezultati jedina preporuka za međunarodnu zajednicu, „a on im se godinama uporno nudi time što saopštava neistine o svojim diplomatskim pohodima, koje su toliko puta demantovane i sramotne i za koje bi potrošili sate kada bi ih nabrajali“.

Iz DPS-a tvrde da Medojevićev dosadašnji politički „rad“ ima samo jedan rezultat – toliko puta je ponovio termine „korumpirani, kriminalni, režim, mafija...“, da su te riječi koje bi trebalo da izazivaju nelagodu, postale potpuno besmislene kada ih on izgovori.

„Bez obzira što Medojević u ime Demokratskog fronta Evropsku uniju predstavlja kao međunarodni faktor koji bira i smjenjuje Vlade u zemljama kandidatima za članstvo u EU, protivno volji građana tih država, umjesto da propagira demokratske vrijednosti, sigurni smo da se to neće odraziti na podršku crnogorskih građana evropskim integracijama, jer Medojevića više niko ne doživljava ozbiljno“, zaključili su iz Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније